-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Rokoteaikoja saatavilla Järvi-Pohjanmaalla

Koronatapausten määrä on lähtenyt viime viikkoina nousuun ympäri maata.

Koronaviruksen niin sanotusta deltavariantista on tulossa vallitseva koronaviruksen muoto, joka tarttuu muita koronavirusvariantteja helpommin.

MAINOS

Järvi-Pohjanmaan perusturvan vt. perusturvajohtaja Jaakko Anttila kertoo, että tutkimusten mukaan kaksi rokoteannosta antaa miltei yhtä hyvän suojan deltavariantin aiheuttamalta tartunnalta verrattuna alkuperäiseen koronavirukseen.

– Rokotusaikoja on nyt hyvin varattavissa www.hyvis.fi -sivuston kautta. Koko alueen asukkaat voivat käydä Alajärven toimipisteessä koronarokotuksessa. Elokuussa rokotteita annetaan taas Lappajärven ja Vimpelin terveysasemilla.

Anttilan mukaan jokaisen vielä rokottamattoman on nyt todella hyvä hetki varata aika rokotusta varten.

– Varsinkin syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat ja heidän läheisten kannattaa nyt viimeistään käydä hakemassa rokote.

– Nykysuositusten mukaisesti kahden rokoteannoksen saamisen jälkeen välttyy myös karanteenilta, mikäli altistuu koronapositiiviselle henkilölle.

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaalla on käytettävissä rokotteita useammalle kuin mitä rokoteaikoja varataan.

Tämän takia Järvi-Pohjanmaan perusturvaan voi varata rokoteajan myös kahdessa poikkeustapauksessa: muualla kirjoilla oleva henkilö, joka oleskelee alueella rokotusajan jälkeen seuraavan kolmen kuukauden ajan, jotta hän voi ottaa myös tehosterokotteen alueellamme.

Tai mikäli henkilö on saanut ensimmäisen rokoteannoksen muualla, mutta oleskelee pidempään Järvi-Pohjanmaan alueella ja tehosterokotuksen hankkiminen kotipaikkakunnalta on hankalaa.

Näissä tapauksissa aika tulee varata rokotusajanvarausnumeron 06 2412 7800 kautta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät