Taide-elämyksiä Onnintuvalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa on tarjonnut kesän aikana monenlaisia elämyksiä. Lasten taidepäivän aikana 12 lasta maalasi kiviin ja paperille luontoa, kesää, eläimiä ja muita hahmoja. Ohjaajina olivat kuvataiteilijat Ritva Lindberg ja Marjut Mässbacka. Betonilaatoille maalattiin järvielämää ja laatoista muodostui yhteistaideteos Onnintuvan pihaan, jossa se on ihailtavana.

Tolska-tontun tuulikellotyöpajassa lapset ja aikuiset valmistivat puukalikoista ja oksista tuulikelloja puutarhan ja kotipihan koristeeksi. Ja hienoja tuulikelloja pajassa syntyikin! Osa tuulikelloista jäi Lappajärven puutarhoihin ja osa matkasi aina Turkuun saakka.

MAINOS

Osallistavaa toimintaa

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvan ulkorakennukseen avattiin viime viikolla sanataiteen yhteistaideteoksen nimeltä Kirjailijakammio. Kulttuuriyhdistys Karikon puheenjohtaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala kirjoitti alun jatkokertomukseen, jota Kirjailijakammion kävijät pääsevät jatkamaan. Jatkokertomukseen onkin saatu jo hyvä ja varsin mielenkiintoinen alku. Kirjailijakammiossa voivat kävijät kirjoittaa myös oman säkeensä yhteiseen runoon. Myös runo on saanut hyvän alun. Kirjailijakammio on auki 24/7.

Kulttuuriyhdistys Karikon puheenjohtaja Katja Kujala kirjoitti alun Kirjailijakammion jatkokertomukseen, jota kävijät pääsevät jatkamaan. Kuva: Tuija Ahola

 

Tämän viikon perjantaina kello 19 Onnintuvan musiikkiklubilla kuullaan espanjalaisia nailonkitaran säveliä. Kitaristi Jari Lehtonen saapuu esittämään flamencoa Nykälänniemen järvimaisemiin. Lehtonen on monipuolinen muusikko, joka on esiintynyt Suomessa ja maailmalla niin katu- ja ravintolasoittajana kuin konserteissa. Granadassa alan oppia ammentaneen kitaristin ohjelmistoon ovat jo pitkään kuuluneet myös portugalilainen fado sekä Astor Piazzollan tangot ja milonga. Lehtosta on kiitelty tunteikkaasta ilmaisusta.

Jari Lehtosen juuret ovat äidin puolelta Lappajärven Ala-Sepässä, ja Järviseutu on hänelle tuttua kesänviettomaisemaa. Tuleva esiintyminen on hänen ensimmäisensä Lappajärvellä. Konsertti on poikkeuksellisesti maksullinen.

 

Kitaristi Jari Lehtonen esiintyy ensimmäistä kertaa Järviseudulla tulevana perjantaina. Hän vie kuulijat flamencon kiehtovaan sävelmaailmaan.

 

Onnintuvan musiikkiklubi jatkuu perjantaina 6. elokuuta. Silloin vuorossa on JazzAcc 4tetin levynjulkaisukiertueen ensimmäinen keikka. JazzAcc 4tetin kokoonpanossa soittavat Antti Purola (haitari), Martin Söderbacka (kitara), Eevalotta Matikainen (kontrabasso) ja Valter Söderbacka (rummut).

Lappajärven hautausmaan tarinoita kuullan hautausmaaopastuksilla Lappajärven hautausmaalla keskiviikkona 28.7. kello 18 ja keskiviikkona 18.8. kello 18. Opastuksen aikana tutustutaan Lappajärven kirkon ja hautausmaan historiaan, muistomerkkeihin ja kuullaan tarinoita hautausmaalle haudattujen henkilöiden elämästä.

Tapahtumat ovat osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa-hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Tuija Ahola

MAINOS
Edellinen artikkeliKesäkuussa 6 578 työtöntä
Seuraava artikkeliEU-koronatodistuksella yli 420 000 hakijaa Omakannassa