Täyden palvelun lahjatavaratalo aloitti Lappajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Pitkän linjan yrittäjä Kaisu Huhtala on tarttunut uuteen haasteeseen Lappajärvellä. Käsityöpuoti Kultainen Kiulukka on nyt myös kukkakauppa, sillä Huhtala on ostanut Alasen Kukkakaupan toiminnan yrittäjä Aleksi Rekoselta. Kultaisen Kiulukan uudet toimitilat löytyvät Nissintieltä. Samassa kiinteistössä on aikaisemmin toiminut Kaffiina.

Kultaisesta Kiulukasta löytyy kukkakimput ja kukkalaitteet erilasiin tilaisuuksiin aina juhlatilojen koristelusta häihin ja muistotilaisuuksiin. Viherkasvit, kukkivat ruukkukasvit ja sesongin mukaiset ulkokasvit ovat myös valikoimissa. Syksyllä Kiulukan väkeä työllistää myös puolukan vastaanotto, joka periytyy Alasen kukkakaupasta uudelle yrittäjälle. Käsityöpuolella valikoimista löytyy noin30:n eri kädentaitajan tuotteita, painotuksen ollessa paikallisissa tuotteissa.

MAINOS

Uutta kohti

Kaisu Huhtala perusti ensimmäisen yrityksensä 22-vuotiaana. Hän on toiminut niin IT- kuin hyvinvointialankin yrittäjänä.
– Vuonna 2004 ryhdyin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Minulla oli kaksi kotisiivousalan yritystä Vantaalla. Perustin käsityömyymälän Lappajärvelle vuonna 2013. Olen itse käsityöläinen ja olin jo Vantaalla asuessani miettinyt, että olisi kiva myydä muidenkin tekijöiden tuotteita. Perustin Kultaisen Kiulukan, kun löysin hyvät tilat Nissinkulmasta.

Kaisu Huhtala tarttui tilaisuuteen ja osti kukkakaupan. Hän on opiskellut kukkasidontaa ja tähtäimessä ovat myös floristin opinnot.

 

Kultainen Kiulukka ehti toimia samalla konseptilla useammassa eri toimipisteessä siihen saakka kunnes korona iski ja yrityksen toiminta oli tauolla. Yrittäjähenkiseksi itseään kuvailevalla Kaisu Huhtalalla oli mietinnässä se, että miten Kiulukan toimintaa voisi laajentaa.
– Edellinen kukkakaupan yrittäjä Aleksi Rekonen kysyi minulta, että ostatko kukkakaupan. Mietin asiaa ehkä noin 15 sekuntia. Sanoin, että oikein hyvä idea. Tajusin, että kohta kylällä ei ole kukkakauppaa ja on tyhjiö, joka täyttyy joka tapauksessa kohta. Ajattelin, että kukat ja käsityöt sopivat hyvin yhteen ja lähden tälle tielle. Tilaisuus tuli eteen ja tartuin siihen kaksin käsin.

Nopea prosessi

Kultaisen Kiulukan uusi tila oli Huhtalan mukaan ainoa, joka oli sopivan kokoinen, sopivankuntoinen ja piha-alueeltaan sopiva kukkakaupan tarpeisiin.
– Prosessi lähti etenemään todella nopeasti. Päätös aloittamisesta tehtiin viikkoa ennen pääsiäistä. Vuokrasopimus alkoi toukokuun alussa ja remonttia on tehty vajaat kolme kuukautta, laitettu paikkaa ja opiskeltu alaa samanaikaisesti.

 

Kukkakauppapalveluiden jatkuminen on saanut lappajärveläisiltä kiitosta. Uudet tilat ovat valoisat ja Kiulukan tarpeisiin sopivat.

 

Kaisu Huhtala otti kesällä koulutusta kukkasidontaan Järviseudun ammatti-instituutilta. Huhtala työllistää kaksi aikaisemmin Alasen Kukkakaupassa työskennellyttä kukkakaupan osaajaa eli Sirpa Korkeasaari ja Lisa Kudriashova.
– Olen itse hakenut opiskelemaan floristiksi.

Kultaisen kiulukan avajaistapahtumaa vietettiin viime perjantaina. Kaisu Huhtala kuvailee päivää erittäin vilkkaaksi. Myös lauantaina Kiulukassa kävi väkeä kiitettävä määrä.
– Asiakkailta tuli kiitoksia ja kannustuksia siitä, että kukkakauppa jatkuu Lappajärvellä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliEU-koronatodistuksella yli 420 000 hakijaa Omakannassa
Seuraava artikkeliSairauspäivärahan käsittelyn ruuhka jatkuu