-15.8 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Jani Kauniston Ohikulkijoita Onnintuvalla

Vimpeliläisen kuvataiteilija (AMK) Jani Kauniston näyttely Ohikulkijoita on avattu Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla Lappajärvellä. Teokset ovat akryylimaalauksia ja hiilipiirroksia.

Jani Kaunisto määrätietoisesti opiskellut kuvataiteilijaksi: ensin vuonna 1995 Limingan taidekoulussa, vuonna 1996 Taidekoulu MAAn iltalinjalla Helsingissä ja vuosina 1997–2001 Turun Taideakatemiassa, jossa suoritti kuvataiteilijan AMK-tutkinnon.

Jani Kaunisto on osallistunut lukuisiin näyttelyihin mm. Etelä-Pohjanmaalla, Turussa, Helsingissä, Porissa ja Tampereella sekä Pietarissa ja Berliinissä. Kaunisto on Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Turun Piirustusseuran jäsen sekä Pohjalaisen Taitelijaliiton hallituksen jäsen.

MAINOS

– Teokseni ovat viimeistelemättömiä, mutta eivät keskeneräisiä. Maalatessani sekä piirtäessä liike on levoton, pyörivä ja muotoa hakeva. Olen hakenut kädelleni vapautta liikkua ja olla elävä. Maalauksissani käytän rättejä ja rutattua paperia kuivaneiden pensselien kanssa, Jani kertoo teoksistaan.

– Jälki on arvaamatonta ja epävarmuuden sietäminen välttämätöntä. Teokset ovat osa ohikiitävää hetkeä, osa liikkeen prosessia. Maalausteni hahmot ottavat arasti katsekontaktia katsojaan, kuin ohikulkevan vieraan hätäinen katse kadulla ennen kuin pää painuu alas. Hetki on pikainen ja unenomainen, ympäristö jää epäselväksi, mutta hetki jättää jäljen.

Kaunisto toimii Ilkka-Pohjalaisen graafikkona ja kuvittajana.

Näyttely on avoinna 18.9. saakka. Näyttely on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Tuija Ahola

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät