12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Valinnat Soinin luottamuspaikoille

Soinin kunnanvaltuusto kokoontui maanantaina valtuustokauden ensimmäiseen kokoukseensa.

Tärkeimpinä asioina kokouksessa olivat puheenjohtajiston ja muiden luottamuspaikkojen täyttäminen.
Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Veijo Jousmäki (KD), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Saana Peura (Kok) ja toiseksi Antti Piipponen (SDP).

MAINOS

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Juha-Pekka Keisala (Kesk) (varalla Asko Ämmälä) ja varapuheenjohtajaksi Markus Väliaho (PS) (Marjut Sillanpää).

Hallituksen muut jäsenet ovat Keskustalta Maija Liisa Keisala (Kari Källi), Elina Järvelä (Rami Puro, Kok), Kari Laasala (Kari Laasasenaho) ja Tapani Akonniemi (Saija Källi), KD:n Leila Peura (Taru Mäkipelto) ja Atte Apilasaho (Johanna Rinne) sekä Perussuomalaisten Hilkka Raitanen (Jari Sorvali).

Teknisen lautakunnan
puheenjohtajaksi valittiin Marjut Sillanpää (Jaakko Keisala, Vas), varapuheenjohtajaksi Mikko Källi (Kesk) (Maija Rannila) ja jäseniksi Halla-aho Ano (Kesk) (Vuorenmaa Suvi), Jaana Hyvösaho (PS) (Markus Väliaho) sekä Tero Saarimaa (KD) (Atte Apilasaho).

Sivistyslautakuntaa johtaa Kari Laasasenaho (Eeva Herrala), varapuheenjohtajana on Taru Mäkipelto (Terhi Tohni), KD:n Johanna Rinne (Saana Peura), Perussuomalaisten Jaakko Palomäki (Jari Sorvali) ja Keskustan Suvi Vuorenmaa (Heikki Lehisalo).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajana toimii Heikki Lehisalo (Mikko Källi), varapuheenjohtajana Suvi Vuorenmaa (Susan Aho) ja jäsenenä KD:n Juha Salo (Taru Mäkipelto).

Suhteellisten vaalien lautakuntaan
valittiin puheenjohtajaksi Kari Laasasenaho (Kari Laasala), varapuheenjohtajaksi Taru Mäkipelto (Leila Peura) ja jäseneksi Jari Sorvali (Markus Väliaho).

Keskusvaalilautakuntaan valittiin puheenjohtajaksi Keskustan Hannu Mäki (Satu Laitila), varapuheenjohtajaksi Jaana Hyvösaho (Pekka Kuhmonen) ja jäseniksi Marja Leena Rinne (Aila Lepistö), Rami Puro (Pekka Päivärinta), SDP:n Jaakko Keisala (Antti Piipponen).

Seinäjoen koulutuskuntayhtymään edustajaksi valittiin Juha-Pekka Keisala (Rami Puro), Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymään Maija-Liisa Keisala (Atte Apilasaho), edustajaksi Suomen kuntapäiville nimettiin Veijo Jousmäki (Juha-Pekka Keisala), EP:n liiton maakuntapäiville Veijo Jousmäki ja Juha-Pekka Keisala, Järviseudun jätelautakuntaan Keskustan Tapani Akonniemi (Maija Liisa Keisala) ja käräjäoikeuden lautamieheksi Keskustan Ano Halla-aho.

Kiinteistötoimitusten uskotut miehet ovat Sami Jussila, Pekka Kuhmonen, Arto Mustaniemi, Matti Alatalo, Voitto Vuorenmaa ja Jaana Hyvösaho.

Alajärven musiikkiopiston johtokuntaan valittiin Kari Laasasenaho (Johanna Rinne, KD). Kuusiokuntien seutuneuvostoon edustajiksi valittiin kunnanjohtaja, valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat ja Tapani Akonniemi.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymään valittiin Kari Laasala (Elina Järvelä) ja Hilkka Raitanen (Tapani Akonniemi).

Järvi-Pohjanmaan maaseutuelinkeinojen yhteistyöryhmään nimettiin Keskustan terho Korpela (Tapani Akonniemi), Marjastiina Sorvali (KD) (Terhi Tohni) sekä Suvi Vuorenmaa (Susan Aho).

Pohjanmaan poliisin neuvottelukuntaan valittiin Rami Puro (Veijo Jousmäki). Henkilöstötoimikuntaan valittiin Juha-Pekka Keisala (Tapani Akonniemi), Veijo Jousmäki, Suvi Vuorenmaa (Ano Halla-aho), Markus Väliaho ja Marjastiina Sorvali.

Valintojen jälkeen Kuudestaan ry:lle myönnettiin 1024 euron määräraha kehittämis- ja toiminta-avustuksena. Soinin kunnan ja Koneurakointi Aki Sammalisto Oy:n välinen kauppakirja Raakamaa -nimisestä tilasta hyväksyttiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät