MAINOS

Soinin pumptrack -rata saa asfaltin jo ensi viikolla!

Soinin Sisu ry rakentaa Soinin keskustan välittömään läheisyyteen uuden lähiliikuntapaikan, pumptrack-radan.

Pumptrack on lähtökohtaisesti suunniteltu pyöräilyyn, mutta radan asfalttipinta mahdollistaa monikäyttöisyyden ja pitkän elinkaaren.

MAINOS

Asfalttipintainen pumptrack -rata useine linjoineen mahdollistaa mielekkään, kehittävän ja turvallisen harrastamisen ja liikkumisen. Radan teknisyys luodaan erikokoisten ja erimuotoisten kumpujen sekä kallistettujen kaarteiden muodossa.

Radat soveltuvat yli 2 -vuotiaiden potkupyöräilystä aina aikuisten aktiiviharrastajien tarpeisiin, kuten myös perheliikuntaan. Rata edistää lasten ja nuorten sosiaalisia kontakteja ja aktivoi heitä liikkumaan oma-aloitteisesti.

Radan pohjat ovat nyt valmiina ja radan muodot valmistuvat tämän viikon aikana. Radan asfaltointi tehdään ensi viikolla.

Hanke on saanut rahoituksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kautta.

Hankkeen yksi tärkeimmistä tavoitteista on lasten ja nuorten liikunnan määrän kasvattaminen ja heidän hyvinvointinsa ja viihtyvyytensä tukeminen.

Tällä hetkellä on valtakunnallisestikin huoli lasten liikkumattomuudesta. Valtakunnallinen tavoite on, että lapset ja nuoret liikkuisivat tunnin päivässä, joka valitettavasti ei toteudu valtaosalla lapsilla ja nuorilla. Ongelmaisin ikäryhmä lienee 12-17 -vuotiaat, jolloin liikkuminen vähenee huomattavasti.

Keskeisellä paikalla oleva viihtyisä lähiliikuntapaikka on lapsille ja nuorille helposti saavutettavissa, mikä edistää sosiaalisten kontaktien lisääntymistä ja sosiaalisten taitojen kehittämistä.

Välillisenä tavoitteena on myös lisätä alueen virkistyskäyttöä, sekä edistää alueella asuvien hyvinvointia. Sisu ja muut alueen urheiluseurat voivat hyödyntää aluetta toiminnassaan.

Soinissa onkin pyritty kehittämään lähiliikuntapaikkoja ja luontoreittejä tukemaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Hanke nivoutuu osaksi tätä kokonaisuutta samoin kuin muut Soinin Sisun aiemmin toteuttamat liikuntapaikkojen rakentamishankkeet.

Hankkeen kustannusarvio on 161395 euroa, josta EU ja valtio rahoittaa 96837, kuntarahan osuus on 24209 euroa ja Soinin Sisu ry:n 40349 euroa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version