Nyrkiltä ei uusia suosituksia – leviämisvaiheeseen siirtyminen jo lähellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Aluellinen Etelä-Pohjanmaan yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi tämän päivän kokouksessaan, että sairaanhoitopiiri jatkaa kiihtymisvaiheessa.

Nyrkki ei antanut tänään uusia suosituksia alueelle, mutta painottaa nykyisten rajoitusten ja suositusten noudattamisen tärkeyttä. Mikäli tartuntamäärät yhä kasvavat, Nyrkki kokoustaa uudelleen loppuviikosta ja arvioi leviämisvaiheeseen siirtymistä.

MAINOS

Menneellä viikolla todettiin 87 uutta koronavirustartuntaa, mikä on suurin luku koko tähänastisen pandemian aikana.

Tartuntojen kokonaismäärä on 1256. Suurin osa tartun-noista tulee nyt yökerhoista, festareilta, ravintoloista, työpaikoilta ja kouluista. Lisäksi tartuntoja tulee perheenjäseniltä tai muista sosiaalista kontakteista ja vähäinen määrä ulkomailta.

14 vuorokauden ilmaantuvuus 86/100 000 asukasta ja positiivisten koronatestien osuus 1,9%. Karanteeniin määrättiin menneellä viikolla satoja henkilöitä. Tämä käsittää yli kymmenen koululuokkaa, useita toisen asteen luokkia, urheiluseurojen joukkueita ja työpaikkoja.

Karanteenin aikana sairastuneiden määrä oli 62 prosenttia.

Aluehallintovirasto on 12.8. tehnyt Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle yleisötilaisuuksia koskevan rajoituspäätösen, joka on voimassa 13.8.-9.9.2021.

Nyrkki muistuttaa, että rokotukset pienentävät vakavan koronavirustaudin riskiä. Koronarokotus kannattaa ottaa ja huolehtia myös siitä, että toinenkin rokotus otetaan ajallaan.

Rokotusten lisäksi tulee noudattaa koronaviruksen torjuntaan liittyviä yleisohjeita: käyttää maskia, välttää väentungoksia ja pitää huolta turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Sairaalahoidossa ja alueen terveyskeskuksissa on tällä hetkellä yhteensä kaksi koronaviruspotilasta.

Koronatestaus ja tartunnanjäljitys ovat kuormittuneita suurien päiväkohtaisten tartuntamäärien myötä. Eniten tartuntoja on todettu 10-19 –vuotiailla (22%) ja seuraavaksi eniten 20-29 –vuotiailla (21%) ja 30-39 –vuotiailla (17%).

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä yli 140 000 kappaletta.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin pumptrack -rata saa asfaltin jo ensi viikolla!
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmisteluun tälle vuodelle 657000 euroa