-6.5 C
Alajärvi
sunnuntai 04.12.2022
spot_img

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmisteluun tälle vuodelle 657000 euroa

Valtiovarainministeriö on myöntänyt Etelä-Pohjanmaalle 656914 euroa valtionavustusta hyvinvointialueen valmisteluun vuodelle 2021. Avustuksella katetaan hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistymisestä aiheutuvia kustannuksia.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) merkitsi asian tiedokseen toisessa kokouksessaan 17.8. VATE vastaa hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus on aloittanut toimintansa.

Hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämiseksi VATE on perustanut kymmenen jaostoa, jotka raportoivat työskentelynsä etenemisestä muutosjohtajalle ja VATE:lle. Jaostot voivat edelleen perustaa pienempiä työryhmiä eri asiakokonaisuuksien valmistelua varten.

Jaostot puheenjohtajineen ovat 1. henkilöstöjaosto (pj. Kari Jokinen), 2. talousjaosto (pj. Heli Hämeenniemi), 3. palvelujaosto (pj. nimeäminen kesken), 4. hankinta- ja sopimusjaosto (pj. Tommi Niemi), 5. ICT-jaosto (pj. Ari Pätsi), 6. yhdyspintajaosto, (pj. Juha Tiainen), 7. omaisuus- ja kiinteistöjaosto (pj. Anna-Kaisa Pusa), 8. tukipalvelujaosto (pj. Jari Hakala) ja 9. vaalijaosto (pj. Niku Latva-Pukkila).

Yleisestä hyvinvointialueen hallinnon valmistelusta vastaa VATE. Jaostoihin on pyydetty nimeämään edustus kaikista hyvinvointialueeseen sulautuvista organisaatioista.

Palvelujaoston toiminnan käynnistämiseksi VATE on perustanut palvelujaoston vastuuvalmistelijan määräaikaisen tehtävän, joka täytetään ilmoittautumismenettelyllä.

– Tehtävään voivat hakea tulevaan hyvinvointialueeseen siirtyvä henkilöstö Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen organisaatioista. Vastuuvalmistelijan tehtävänä on muun muassa toimia palvelujaoston puheenjohtajana, toteaa muutosjohtaja Tanja Penninkangas.

– Hyvinvointialueen valmistelun aikataulu on huomattavan tiukka. Etelä-Pohjanmaan alueella valmisteltavia asioita on keskimääräistä enemmän, koska sote-integraatiota ei ole maakuntatasolla toteutettu. Hyvinvointialueen valmistelun tueksi on välttämätöntä käyttää myös ulkopuolista asiantuntijaosaamista.

– Tämän vuoksi VATE päätti kokouksessaan ostaa asiantuntijapalvelua NHG:ltä (Nordic Healhcare Group) hyvinvointialueen rahoituksen sekä hyvinvointialueen valmistelun tiekartan muodostamisen tueksi, VATE:n puheenjohtaja Tero Järvinen toteaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

- Ilmoitus -
- Ilmoitus -

Viimeisimmät