Yrittäjän työmarkkinatukea jatketaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Kela voi maksaa yrittäjälle työmarkkinatukea 30.11.2021 asti, jos yritystoiminta on kärsinyt koronaepidemian takia. Merkittävä osa yrittäjistä on saanut tukea jo yli 12 kuukautta.

Yrittäjällä on oikeus Kelan maksamaan työmarkkinatukeen, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai tulot ovat vähentyneet koronaepidemian vuoksi. Tukea voi saada yritysmuodosta riippumatta, eikä yritystoimintaa tarvitse lopettaa.

MAINOS

Kela on voinut maksaa yrittäjille työmarkkinatukea koronaepidemian alusta lähtien. Tukea on maksettu yhteensä 48 000 yrittäjälle. Tuen saajien määrä on vähentynyt, mutta elokuussa 2021 heitä oli edelleen noin 19 000. Niistä, jotka saivat tukea elokuussa, 69 prosenttia on saanut tukea vähintään 12 kuukaudelta. Maksut eivät ole välttämättä peräkkäisiltä kuukausilta, vaan ne ovat voineet ajoittua huhtikuun 2020 ja elokuun 2021 väliselle ajalle.

Työnhaku voimassa

Jos yrittäjä ei ole koronaepidemian takia vielä työllistynyt takaisin yritystoimintaansa ja hakee edelleen työmarkkinatukea, hänen on huolehdittava, että työnhaku on voimassa TE-palveluissa. TE-palvelut antaa Kelalle tarvittaessa uuden työvoimapoliittisen lausunnon yrittäjän oikeudesta tukeen. Kela saa lausunnossa tiedon siitä, täyttyvätkö ehdot tuen maksamiselle myös jatkossa.

Kela on tarvittaessa yhteydessä yrittäjään ja pyytää arvioimaan yritystoiminnan tulot lausunnon mukaiselta ajalta. Jos yrittäjän työttömyys jatkuu, hänen pitää täyttää työttömyysajan ilmoitus säännöllisesti OmaKelassa.

Eduskunta on hyväksynyt väliaikaiset muutokset, mutta ne odottavat vielä presidentin vahvistusta.

MAINOS
Edellinen artikkeliWWF:n Luontolivessä seurataan meritaimenen kutua
Seuraava artikkeliKodin päivänä kotoillaan itselle sopivalla tavalla