1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Vanhojentansseissa vauhtia ja monta tunnelmaa

Alajärven lukion tämänvuotisissa vanhojentansseissa on kunnioitetaan vanhaa ja luodaan uutta. Monitoimihallin salissa nähtiin komeita kavaljeereja ja säihkyviin pukuihin pukeutuneita daameja. Tanssivalinnoissa liikutaan vuosisatojen taakse ja keinutaan myös tämän päivän rytmeissä.

Muiden lukioiden tapaan myös Alajärven lukion vanhojentanssit myöhemmäksi koronarajoitusten takia. Perjantaina on päästy vihdoin päästy näyttämään harjoittelun tulosta ja pukeutumaan tilaisuuden tuomalla arvokkuudella. Alajärvellä tanssiaisiin osallistuu 28 paria Vanhojentanssien juontajat Sylvia Joensuu ja Saara Sillanpää taustoittavat vanhojentanssiperinnettä ja myös kunkin tanssinumeron historiaa.

MAINOS

Liikkeelle lähdettiin alajärveläisittäin tutusti poloneesilla, Aino Ojanperän ja Tuomas Anttilan johdolla. Tanssinumeroita ovat muiden muassa a katrillia muistuttava franseesi-neliötanssi ja vauhdikas Salty Dog Rag, jota tanssitaan Yhdysvalloissa ja Australiassa ja joka tuo juontajakaksikon mukaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita parketille.

 

Johanna Viitasaari ja Oskari Vainionpää Stigin versioiman Kuningaskobran pyörteissä.

 

Daamien pukujen väriloisto loi päivällä virkistävän vastakohdan harmaaseen lokakuun harmaaseen perjantaihin. Mekkojen väreissä on luotettu punaiseen. nudeen ja kultaan, mutta myös esimerkiksi mustaa, sähkönsinistä tai turkoosia nähdään. Kavaljeerit ovat tyylikkäitä mustissa puvuissaan. Nuorukaiset heittivät takit pois tanssien edetessä ja pääsivät irrottelemaan sydämensä kyllyydestä useampaan otteeseen.

Alajärvellä vanhojentanssien finaali koittaa puoli seitsemältä. Tanssin riemua ja pukuloistoa voi seurata myös striimin välityksellä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät