MAINOS

Mummot, vaarit ja lastenlapset lähtivät LuontoOn Alajärvellä!

Syyslomaviikon maanantai ei koittanut kovinkaan hienona syyssäänä, vaan sateen ja kylmän tuulen pieksemänä. Päivän kirkastuessa sade väistyi ja vaikka pureva tuuli jäi, niin se ei estänyt mummoja, vaareja ja lapsenlapsia lähtemästä LuontoOn Alajärvellä!

Eläkeliiton Alajärven yhdistys ja Alajärven 4H:n LuontoOn-hanke nimittäin järjestivät yhdessä Lasten ja isovanhempien LuontoOn-iltapäivän keskustan kuntoradan Karhulaavulla.

MAINOS

Tapahtumaan saapui runsaasti aikuisia ja lapsia, jotka fiksusti olivat osanneet pukeutua sään vaatimalla tavalla.

Alajärven 4H -yhdistyksen hallinnoiman LuontoOn-hankkeen hanketyöntekijä Mari Kaunisto jakoi paikalle saapuville lapsille ja heidän isovanhemmilleen luontoretken ajaksi pienet reput, joista löytyi välineistöä luonnon tutkimiseen.

– Reitin varrella on erilaisia aistitehtäviä, eli siellä käytetään niin näkö-, kuulo-, tunto- kuin hajuaistiakin, Mari kertoo ja sanoo esimerkkeinä muun muassa suopursun etsimisen ja sen tuoksuttelun puiden runkojen tunnustelun, puiden latvojen ihailun taivasta vasten, metsän äänien kuuntelun silmät kiinni ja puun halaamisen ja kiittämisen siitä, että sai olla metsässä.

Karhulaavulla oli päivän aikana myös monenlaista muuta kivaa puuhaa ja tarjolla lämmintä juotavaa ja makkaraa, jota paistettiin nuotiolla. Alajärven Osuuspankki oli lahjoittanut tapahtumaan lakritsapatukoita. Kotiin viemisiksi jaettiin hammastahnoja, joita oli saatu Alajärven Hammashoitolalta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version