MAINOS

Jukka Nokuan taidenäyttely Päiväunia Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla

Jukka Nokuan näyttely Päiväunia on esillä Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla 18.12. saakka. Kuvassa teos Piiloutunut päärynä. Kuva Tuija Ahola.

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla Lappajärvellä avattiin viime torstaina uusi taidenäyttely. Esillä on Jukka Nokuan sarja uusia maalauksia Päiväunia.

– Visuaalisesti keskenään samankaltaisuuksia hakevat maalaukset ja tekstuurit sekoittuvat keskenään, muodostaen kokonaisuuden, monitulkintaisen tilannekuvan. Se vaikuttaa joko terävästi tai sitten päiväunimaisen harsomaisen kerrostuneesti. Viipyi sitten teosten äärellä hetken tai pidemmän tovin, kertoo Jukka näyttelystään.

MAINOS

Onnintuvan näyttelyssä on vahvasti läsnä taiteilijan omintakeinen huumori. Päiväunien lisäksi näyttelyssä seikkailevat päärynät ja sammakot. Näemme kuinka Päärynä raottaa sädekaihdinta ja piiloutuu.
Tarjolla on myös Päärynäbooli ja Teräspäärynä. Ja miten hurmaava onkaan Tanssiva sammakko ja Tanssivan sammakon pyörähdys! Teosten tekniikkana on akryyli, hiili ja mica-väri.

Päiväunien, sammakoiden ja päärynöiden lisäksi esillä on saippuoita: Apex Predator X krokosaippuaa. Saippuat on valmistettu oliiviöljystä ja kookosrasvasta.

Värit tulevat kurkumasta, aktiivihiilestä ja nokkosesta. Hajusteina on mänty, sitruuna, litsea, sitruunaruoho ja appelsiini. Saippuainstallaation muoto muuttuu sitä myöden, kun saippuat löytävät uuden kodin.

Jukka Nokua on Kauhavalla syntynyt, nykyisin Seinäjoella asuva ja työskentelevä abstrakti taidemaalari, toisinaan saippuantekijä ja myöskin videopeliprojektien parissa työskentelevä taiteilija.

Nokua työskentelee Seinäjoella työhuoneellaan Varikolla. Näyttelyitä Nokualla on ollut Seinäjoella, Helsingissä, Tampereella, Raumalla, Kauhavalla ja Kankaanpäässä.

Nokua on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (SAMK) vuonna 2018. Hän on menesty nyt myös kuvataidekilpailuissa, sillä kaksi kertaa, vuosina 2017 ja 2021, hän on ollut Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun finalisti. Nokua on tehnyt myös peliprojekteja ja hänellä on pelintekoon keskittyvä Instagram-tili @noqa_artist.

Näyttely on avoinna Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla Lappajärvellä 18.12. saakka, torstaisin kello 12-19, perjantaisin ja lauantaisin kello 12-15.

Kannattaa myös laittaa kalenteriin Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvan tulevaa toimintaa: 28.11. jouluinen nuotiohetki Kanavan laavulla, Itsenäisyyspäivän etkot ja tulishow Onnintuvalla 5.12. ja joulukonsertti 19.12. Tapahtumat ovat osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

MAINOS
Exit mobile version