-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Työttömyys väheni voimakkaasti Järviseudulla

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä laski 1890 henkilöllä, eli 26,5 prosentilla. Suhteellisesti enemmän laskua oli vain Ahvenanmaalla (-46,3 %) ja Pohjanmaalla (-33,9 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 17,2 prosentilla.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (2,7 %), Kuortaneella (3,8 %), Ilmajoella (4,5 %) ja Vimpelissä (4,8 %).

MAINOS

Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaan alueella 49 henkilöllä. Vuoden ajasta riippuen työttömyyttä kuvaavat kuukausiluvut vaihtelevat ja työmarkkinoiden toiminnalle tyypillistä ovat voimakkaat kausivaihtelut lomista, sesonkitöistä ja rekrytointiajankohdista johtuen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,1 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,8 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,8 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden lokakuun lopussa oli 402, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 968 henkilöä (-70,7 %). Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 21,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2207 kappaletta, joka oli 912 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (70,4 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4970 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Järviseudulla lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Evijärvellä (-46 %), Soinissa (-42 %), Isossakyrössä (-37 %), Alajärvellä (-35 %) ja Teuvalla (-33 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät