MAINOS

Alajärven Osuuspankin omistaja-asiakkaat valitsivat edustajiston

Alajärven Osuuspankin omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 4.-17.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

OP Alajärveen valittiin uusi edustajisto kaudelle 2021–2025. – On hienoa, että 1693 omistaja-asiakasta osallistui oman pankkinsa edustajiston valintaan, toteaa Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo.

MAINOS

Edustajistoon valittiin 28 jäsentä 51 ehdokkaan joukosta. Edustajiston jäsenistä kahdeksan on naisia ja 20 miehiä. Mukana on niin palkansaajia, yrittäjiä kuin eläkeläisiäkin. Edustajiston jäsenistä 14 on ensikertalaisia ja 14 tuli valituksi uudelleen.

– Halusimme pankille edustajiston, joka mahdollisimman paljon kuvastaisi pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Vaaleilla valittu edustajisto on pankkimme näköinen. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on omistaja-asiakas ja ääni -periaate, sanoo Jari Leivo.

Edustajistoon valittiin

Akonniemi Aulis, Alatalo Ari, Antila Tuukka, Hakala Harri, Hemminki Salla, Hiipakka Tuomas, Hyytiäinen Jaana, Hänninen Jarmo, Höykinpuro Tapio, Jaatinen Henriikka, Joensuu Sakari, Kivipelto Taavi, Kujanpää Tuula, Laitila Satu, Levijoki Veli-Matti, Mäkelä Miko, Mäki Joni, Ojala Aino-Maija, Pajala Pentti, Peltokangas Kari, Pesu Keijo, Pesu Lasse, Puro Rami, Saarinen Esa, Turja Jani, Viirumäki Arja, Viitasaari Marko ja Väänänen Titta.

Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta.

Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

MAINOS
Exit mobile version