MAINOS

Gabrielin kirkon sähköistys uusiutuu

Eläkkeellä oleva suntio Uolevi Autio seurasi sivusta, kun Jari Mattila Ky:n sähköasentajat Miska Mattila (24) ja Tero Luoma (32) asettivat pattereita Alajärvellä kirkon penkkien alle.

Uolevi Autio (80) muisteli pestinsä aikana Alajärven seurakunnassa, että ihan entisaikoina kirkkoa lämmitettiin kaminoilla, joiden läheisyyteen kirkkoväki rantautui.

MAINOS

Noin 1950-luvun taitteessa sähköistys asennettiin ja edellinen sähkölämmitysurakka toteutettiin syksyllä 1973 ennen meneillään olevaa projektia.

Työt aloitettiin tänä syksynä

Sähköasennus Jari Mattila Ky:n sähköasentajat Tero Luoma on palvellut yritystä vuodesta 2010 alkaen ja Jarin poika Miska Mattila vuodesta 2018 alkaen. Urakkaan sisältyy sähkölämmityksen uusiminen pattereineen ja johdatuksineen sekä sähköpääkeskuksen vaihto.

– Arviolta ensi vuoden puolella urakka alkaa valmistua myös sakastin puolella. Sähkölämmitykseen liittyvä älykäs ohjaus myös toteutuu, joka ohjaa eri tilaisuuksien lämmön ohjausta ja auttaa siltä osin myös suntion työtä. Ilmalämpöpumput niin ikään asennetaan ajallaan, toteaa sähköasentaja Tero Luoma.

Tiina Akomeah

MAINOS
Exit mobile version