0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Sattuman kautta Suomeen ja Vimpeliin

Ivana Turnsek (kuvassa edessä) ja Anniina Heikkilä tapasivat facebook -ryhmän Host a sister kautta, jossa halukkaat voivat ilmoittautua majoittamaan matkailijoita.

Viime viikolla Vimpelin ja lähikuntien kaunista ympäristöä kierteli Sloveniasta Suomeen matkannut Ivana Turnsek. Tämän vuoden matkustelulle pyhittänyt Ivana päätyi vierailulle Vimpeliin ikään kuin sattumalta.

– Kuulun Facebookissa ryhmään nimeltä Host a sister, jossa halukkaat voivat ilmoittautua majoittamaan matkailijoita. Siellä huomioni kiinnitti vimpeliläisen Anniina Heikkilän ilmoitus.

MAINOS

– Anniina kertoi ryhmässä, että on halukas majoittamaan matkailijoita eri maista. Kiinnostuin, koska en ole koskaan aikaisemmin käynyt Suomessa! Otin yhteyttä ja Anniina hyvin ystävällisesti tarjoutui majoittamaan minut neljäksi yöksi, kertoo Ivana.

Anniinalle entuudestaan tuntemattoman ihmisen majoittaminen tuntui luontevalta.

Ivana Turnsek kotimaassaan Sloveniassa.

– Olen majoittanut ”tuntemattomia” ennenkin ja meistä on tullut ystäviä. Olen matkustellut paljon ja reissuillani olen itsekin yöpynyt tuntemattomien luona monet kerrat.

– Olen siksi halunnut laittaa hyvän kiertämään tarjoamalla majapaikkaa. Koskaan ei ole ollut huonoja kokemuksia, paljastaa Anniina.

Matkustaminen stressaavaa, mutta palkitsevaa

Ivana kertoo, että matkustaminen on nykyään aiempaa stressaavampaa. Päästäkseen Suomeen häneltä vaadittiin kahden koronarokotuksen lisäksi maksimissaan kolme vuorokautta vanha negatiivinen testitulos. Lisäksi lentokentällä kysyttiin matkustamisen syytä.

– Kaikki on kuitenkin ollut vaivan arvoista! Talvi on niin kaunis täällä, erityisesti aurinkoisena päivänä! Asun Slovenian kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Celjessä, eikä meillä ole yleensä talvisin näin kylmä. Eikä näin paljon lunta. Täällä lunta on joka puolella! Ja se tekee luonnosta tosi rauhallisen näköisen, ihastelee Ivana.

– Olen myös huomannut, että ihmiset täällä ovat kehittäneet kaikenlaista tekemistä talvikuukausien piristykseksi.

– Olen tämän reissun aikana saanut ajaa autoa jäisen järven päällä, mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt! Sain kokea ensimmäistä kertaa myös suomalaisen saunan ja avantouinnin. Ajatus jääkylmästä vedestä oli ensin mukavuusalueen ulkopuolella, mutta tuntui kyllä uskomattomalta!

– Pääsin jopa lumikenkäilemään elämäni ensimmäistä kertaa. En muuten tiedä saako mistään muusta maasta vuokrattua lumikenkiä kirjastosta, Ivana naurahtaa.

Unohtumattomia kokemuksia

– Edellä mainittujen kokemusten lisäksi mieleenpainuvaa oli sekin, kun jo ensimmäisenä päivänä sain kokea kylmimmän pakkaskelin ikinä. Pakkasta oli kaksikymmentä astetta! Sloveniassa on talvisin yleensä vain nollasta seitsemään astetta pakkasta. Kävelin pakkasessa joen jäällä pitkän lenkin ja se oli ihanaa!

Ivana kiittää, että ihmiset täällä ovat olleet todella ystävällisiä. – He oikeasti haluavat nähdä vaivaa esitelläkseen paikkakuntaa. Olen tuntenut oloni täällä tervetulleeksi ja turvalliseksi. Ja rakastan sitä kuinka luottavaisia ihmiset ovat täällä toisiaan kohtaan!

– Olen myös ihastunut skandinaaviseen arkkitehtuuriin. Minua viehättää se, kuinka täällä on eri värisiä ja kirkkaankin värisiä taloja. Ne ovat niin suloisia, jatkaa Ivana.

Ikimuistoisten kokemuksien varjossa on oletettavissa, että Ivanan vierailu Suomessa tuskin jää viimeiseksi kerraksi.

Johanna Korkea-aho

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät