1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla päivittäin kymmeniä uusia koronatartuntoja

Viime viikkoina koko Suomessa koronaviruksen leviämistä ehkäiseviä rajoituksia on purettu. Tästä huolimatta esimerkiksi sairaalahoidon määrä on pysynyt valtakunnallisesti samalla tasolla.

Etelä-Suomen koronatilanne on noin 2-3 viikkoa Etelä-Pohjanmaan tilannetta edellä. Järvi-Pohjanmaalla tulee edelleen päivittäin kymmeniä uusia koronatapauksia. Sote-yksiköiden tartuntaketjuilta on kuitenkin viime viikkoina vältytty.

MAINOS

Uusia koronatapauksia ilmenee varmasti vielä paljon muutamien seuraavien viikkojen aikana. Vaikka nyt näyttää siltä, että koko Suomen koronatilanne on menossa ehdottomasti parempaan suuntaan, pandemiajohtoryhmä toivoo alueen asukkailta vielä ohjeiden seuraamista.

Tärkeimpinä ohjeina:

  • flunssan oireisena on syytä tehdä koronaviruksen kotitesti ja sairastaa flunssa kotona
  • liikkuessa sisätiloissa, joissa on muita ihmisiä, kannattaa käyttää suu-nenäsuojusta

Tarkempia toimintaohjeita löytyy täältä: https://alajarvi.fi/kaupunki-ja-hallinto/ajankohtaista-koronaviruksesta/

Aluehallintoviraston antamat määräykset esimerkiksi kokoontumisrajoituksista ovat päättyneet 28.2. Tällä hetkellä uusia rajoituksia ei ilmeisesti ole suunnitteilla.

Pandemiajohtoryhmä suosittelee kaikkia huolehtimaan omasta rokotesuojasta: koronavirus tulee jäämään seuraksemme, kuten esimerkiksi eri influenssavirukset. Ensimmäisestä ja sen myötä myös toisesta rokoteannoksesta on edelleen hyötyä estämässä vakavia koronaviruksen tautimuotoja.

Koronavirus kuitenkin edelleen vie myös nuoremmista ikäluokista henkilöitä sairaala- ja tehohoitoon. Kannattaa myös huolehtia kolmannesta rokoteannoksesta.

THL suosittelee 12-17-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville kolmatta rokoteannosta (Comirnaty-rokotevalmiste) 6kk päästä toisesta annoksesta. Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

Lisää tietoja Järvi-Pohjanmaan koronavirusrokotteiden jakelusta löytyy täältä: https://alajarvi.fi/ajankohtaista/koronarokotukset-jarvi-pohjanmaalla-maaliskuussa/

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät