0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Ankkurit etenee aikataulussaan

Ykköspesis-kauteen valmistautuva Alajärven Ankkurit korkkaa kautensa sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvaa Oulun Lippoa vastaan.

Sarja-avaus pelataan Kitrolla lauantaina 14.5. kello 15. Ankkureiden Ykköspesis-ringin harjoituskausi on edennyt suunnitelmien mukaan. Joukkueen oman luonnehdinnan mukaan AA vuosimallia 2022 on urheilullinen joukkue, joka on fyysiseltä kunnoltaan hyvä.

MAINOS
B-poikien suomenmestaruutta Sotkamon Jymyn riveissä viime kauden päätteeksi juhlinut Atte Kuosmanen pelaa ensi kaudella sinikeltaisissa Ykköspesistä.

Miesten Ykköspesiksessä pelaa tulevalla kaudella 12 joukkuetta. Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja sekä kaksi lisäottelua joukkuetta kohti eli yhteensä 24 ottelua per joukkue.

Runkosarjan lisäotteluissa Ankkureiden ottelupari on Alavuden Peli-Veikot. Runkosarjan neljä parasta pelaavat loppuottelupaikasta sarjan sisäisissä välierissä. Välierien voittajat pelaavat loppuottelussa ja loppuottelusarjan voittaja nousee Superpesikseen kaudeksi 2023.

Loppuottelun hävinnyt joukkue pelaa Superpesis-karsinnassa Superpesiksen putoamiskarsinnan voittanutta joukkuetta vastaan. Ottelusarjan voittaja pelaa seuraavalla kaudella Superpesiksessä ja häviäjä Ykköspesiksessä.

Voittamisen oppimista

Valmistautuminen tulevaan kauteen aloitettiin pelinjohtaja Juha-Matti Jaatisen mukaan lokakuussa. Fysiikkavalmentaja Tapio Rajala kokee, että harjoitusringissä on hyvä yrittämisen meininki.

– Haluamme, että asiat joita on talven aikana treenattu, näkyvät pelikentällä. Yksi asia, mitä joukkue on tehnyt aika paljonkin enemmän viime vuosiin verrattuna, on lyöntitoistojen määrä. Ehkä toinen asia on eteneminen: juoksunopeutta on löytynyt aina varsinkin tästä porukasta. Jaatisen johdolla on opeteltu myös pesältä lähdöt ja pesälle tulot, jotta pysytään nipistämään ne muutamat sadasosat, joilla pesäkilpa voitetaan.

Juha-Matti Jaatinen kertoo maaliskuun loppupuolta kohti käännyttäessä, että joukkue menee harjoittelussaan päivä päivältä yhä enemmän pelin sisään ja painottaa pelillisiä asioita ja joukkueen yhteispelaamista. Näiden asioiden suhteen ollaan myös ihan aikataulussa.

– Viidestä pelatusta pelistä näkee jo otantaa, mistä nähdään, että mitä juttuja keretään keväällä ennen kauden alkua terästämään, toteaa kapteeni Ville Keltikangas.

Pelinjohtaja tähdentää, että kesän pelejä voitetaan joukkueella. Hän kaipaa joukkueeltaan sitä, ettei se luovuta ikinä. Voittava pelaaminen ei ole ollut hänen mukaansa nykyisestä joukkueesta koskaan kiinni. Voittamisen oppimista työstetään ja se Jaatisen mukaan tärkein juttu.

 – Taitoa näillä sälleillä on, mutta pitää puristaa kaikki siihen, että he pelaavat joukkueelle. Tässä asiassa on menty paljon eteenpäin. Tulokset alkavat osittain näkymään arkitekemisessä, mikä homman nimi on.

Keltikangas kertoo joukkueen haluavan tarjota viihdyttävää pesistä tulevalla kaudella.

– Kitrolla nähdään räiskyvää sisäpeliä, hän lupaa.

Nuori ja nälkäinen joukkue

Sinikeltaisten Ykköspesis-ringissä on 17 pelaajaa. Joukkueen keski-ikä on hieman alle 20 vuotta. Uutena pelaajana joukkueeseen saatiin Kärsämäeltä lähtöisin oleva Atte Kuosmanen, joka on treenannut Sotkamon Jymyn Superpesis-ringissä.

20-vuotiaalla nuorukaisella on vyöllään 63 miesten suomensarjaottelua, 13 ottelua miesten Ykköspesiksessä ja 32 ottelua poikien Superpesiksessä.

Ulkopelissä linjassa operoiva ja sisällä vaihtaja-etenijänä viihtyvä Kuosmanen kertoo Sotkamon Jymyn Superpesis-joukkueen pelinjohtajan Jani Komulaisen soittaneen ja kertoneen, että Alajärvellä olisi kiinnostusta tarjota vuokrapelaajan paikkaa. Kuosmanen kuvailee itseään rauhalliseksi pelaajaksi.

– Oma lajivarmuus ei ensimmäisessä harjoituspelissä ollut ihan parasta, perjantai-iltana Alajärvelle saapunut ja lauantaina Ankkureiden peliasun päälleen pukenut Kuosmanen miettii.

Alajärven Ankkuritpesis ry:n puheenjohtaja Tapio Kantokoski kertoi seuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa, että miesten edustusjoukkueen, suomensarjajoukkueen ja B-poikien joukkueen toiminnasta vastuun ottanut yhdistys on pystynyt hoitamaan velvoitteensa, maksuvalmius on säilynyt ja viime vuoden tilinpäätös näyttää koronapandemian tuomista haasteista huolimatta plusmerkkiseltä. Tulevaa kautta ja pesäpallon satavuotisjuhlavuotta silmällä pitäen Kitron suunnalta kuuluu positiivisia signaaleja.

– Kaikkien pesäpallon ystävien kannattaa merkitä kalentereihin toukokuun 12. päivä. Kitrolla on tarjolla sellaista, mitä ei ole vähään aikaan nähty. Juhlavuotta huomioidaan varsinkin Rokulipäivien aikaan monipuolisella ottelutarjonnalla. Kesän aikana julkaistaan myös Alajärven Ankkureiden Hall of Fame -galleria, johon nimetään muutama Ankkurit-pelaaja ja toimihenkilö.

Alajärven Ankkureiden Ykköspesis-ringissä ovat mukana Pyry Alanen, Tuukka Etula, Juho Ihamäki, Lauri Ihamäki, Lassi Keisala, Ville Keltikangas, Elmeri Koivusalmi, Atte Kuosmanen, Jami Lassila, Kasper Mäkelä, Joona Peltokangas, Mikael Penninkangas, Jere Peltomäki, Vili Siltala, Antti Toivola ja Nestori Yli-Sissala.

Haastajaryhmä: Aapo Koivunen, Olavi Perälä. Pelinjohtaja: Juha-Matti Jaatinen. Joukkueenjohtaja: Niko Luomala. Huoltaja: Jari Juuti. Fysiikkavalmentaja: Tapio Rajala.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät