1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Vain toimiva käsisammutin auttaa – tavoitteena 10000 tarkastettua käsisammutinta Etelä-Pohjanmaalla

Kevään merkkejä on jo ilmassa. Yksi sellainen on LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan perinteiset sammutintarkastuspäivät.

Sammutintarkastuspäivät ovat yksi LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan paikallisista omistaja-asiakaseduista ja vastuullisuusteoista, joiden tavoitteena on paloturvallisuuden edistäminen ja vahinkojen ennaltaehkäiseminen. 

MAINOS

Tänä keväänä sammutintarkastuksia järjestetään 25 paikassa Etelä-Pohjanmaalla ja tavoitteena on 10000 tarkastettua käsisammutinta.

– Viime vuonna käsisammuttimia tarkastettiin reilu 6000 kappaletta ja haemme nyt määrään reipasta kasvua, sillä vain toimiva käsisammutin mahdollistaa onnistuneen alkusammutuksen, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan korvauspäällikkö Arto Laine. LähiTapiolan asiakkaille käsisammuttimen tarkastus on maksuton.

Järviseudun alueen sammutintarkastuspäivien ajat ja paikat: 19.4. klo 10-16 Evijärvi, Kauppatie 4 (LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa), 22.4. klo 10-16 Lehtimäki, Keskustie 1 (S-Market), 20.4. klo 10-16 Alajärvi, Kauppakatu 3 (LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa), 20.4. klo 10-16 Lappajärvi, Nissintie 33 (LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa), 20.4. klo 10-16 Soini, Multiantie 15 (S-Market), 21.4. klo 10-16 Kuortane, Keskustie 40 (LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa), 21.4. klo 10-16 Vimpeli, Pöntisentie 4 (S-Market).

– Käsisammuttimien säännöllisten tarkastusten tehtävä on varmistaa, että hätätilanteessa sammutin toimii. Lämpötilan vaihtelun vuoksi sammutin on saattanut menettää painetta, tai sammutejauhe on saattanut paakkuuntua, mikä vaikuttaa ratkaisevasti sen toimintakykyyn.

– Käsisammutin on tarkastettava vähintään vuoden väliajoin, jos sammutinta säilytetään alttiina kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle. Muissa tapauksissa riittää, että käsisammutin tarkastetaan vähintään kahden vuoden väliajoin.

– Tarkastuksessa sammutinliike katsoo sammuttimen toimintakunnon, ja tarvittaessa se eri maksua vastaan huolletaan tai vaihdetaan uuteen. Oman sammuttimen seuraavan tarkastusajan näkee sen kylkeen liimatusta tarrasta, neuvoo Laine.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät