2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Kevätmuoti kukoisti Naistenillassa

Kyyjärven Kauppakeskus Paletissa on vietetty vuosittain Naisteniltaa. Koronapandemian takia tapahtuma oli parin vuoden ajan tauolla, mutta viime perjantaina ja lauantaina päästiin taas tositoimiin.

Perjantain huipensi naisten, nuorten ja lasten kevään ja kesän muotia esitellyt muotinäytös. Ja kuten tapahtuman luonteeseen jo kuuluikin, kaikki vaatteet ja asusteet pystyy hankkimaan saman katon alta.

MAINOS

Kauppakeskus Paletin Kauppiaat ry:n järjestämää Naisteniltaa oli illan muotinäytökset juontaneen, kauppakeskuksen markkinointisihteerinä toimivan Suvi Kantosen mukaan ehditty kovasti kysellä ja toivoa.

– Naistenillan avulla pyritään vauhdittamaan myyntiä kevään juhlia varten. Ilta on kaikkien Paletin kauppiaiden etu, että jotakin tapahtuisi ja saataisiin tuotteita esille ja myyntiin. Muotinäytökseen pyritään löytämään sellaisia tuotteita, jotka ovat täällä myynnissä, ei vain yksittäisiä tuotteita.

Vauhtia ja tunnelmaa

Kevään ja kesän aikuisten muotia Naistenillassa esittelivät Hannele Lampila, Päivi Valkeinen, Tiina Pelkonen, Pirjo Mäkelä, Arja Viiru ja Jaana Hautamäki.

Nuorisomuotia lavalle toivat 13-vuotiaat Sini ja Lotta Mäkelä. Lapsimallit – kuusivuotias Inka ja kahdeksanvuotias Saku Parkkonen – olivat kuin catwalkin konkareita ja saivat toista kertaa lavalle tullessaan raikuvat aplodit. Nuorimpia malleja jännitti ennen lavalle menoa, mutta jännitys hälveni nopeasti.

Kahdeksanvuotias Saku Parkkonen ja kuusivuotias pikkusisko Inka hurmasivat muotinäytöksessä.

Mallit esittelivät Marimekon, Vaateliike Evesin, Paapiin, Fiini Fröökynän, Nanson ja Yhteismyymälän asuja ja asusteita. Asujen malleista ja kuoseista yleisökin pääsi varmasti löytämään mieleisensä. Oli sähkönsinistä tunikaa, vaaleanpunaisen eri sävyjä niin puseroissa kuin housuissakin, beigeä ja pirtsakan vihreää. Vaatteet sopivat monenikäiselle ja erilaisille vartalotyypeille.

Osa malleista oli ollut aikaisemmin mukana Naistenillan näytöksissä, mutta kunnanjohtaja Tiina Pelkoselle kerta oli ensimmäinen.

– Minua ei tarvinnut houkutella mukaan, sillä Marimekko on minulle suosikkikauppa ja mielellään heidän vaatteita esittelen, ja muitakin. Harjoituksia ei ollut ja valmistauduin näytökseen laittamalla huulipunaa töistä lähtiessäni, muiden mallien mukaan iloisella mielellä näytöksessä esiintynyt Pelkonen kertoi.

Värejä ja pellavaa

Fiini Fröökynän yrittäjä Jaana Hautamäki kertoo, että kevät alkaa hempeillä pastellisävyillä ja etenee kesää kohti voimakkaammilla väreillä eli esimerkiksi pinkillä ja fuksialla.

– Suomalaiset ovat mustaa kansaa eli musta myy aina.

Mustaa toistui Naistenpäivän muotinäytöksen vaatteissa esimerkiksi housuissa.

Pellava on ollut nouseva trendi jo kauan. Aikaisemmin pellavasta ei ehkä tykätty, koska se rypistyy.

– Nykyisin siitä ei välitetä, vaan se on pellavan ominaisuus. Myös viskoosipohjaisia tuotteita on paljon.

Mekon tai hameen helma on kevään ja kesän sesongissa eri pituinen: maksi tai suunnilleen polvipituinen. – Ja rohkeimmat ja muodin aallonharjalla olevat laittavat oikein mini-minimekon, Jaana Hautamaäki vinkkaa.

Odottavalla mielellä

Kauppakeskus Paletissa on Suvi Kantosen mukaan kovat odotukset kevättä ja kesää kohti edetessä.

– Meillä alkaa myynti kasvamaan perinteisesti huhti-toukokuussa. Kesäkausi on tosi hyvä. Viime kesänäkin oli hyvä myynti. Ihmiset liikkuvat paikasta toiseen ja yli 90 prosenttia asiakkaista tulee muilta paikkakunnilta. Paikalliset käyvät paljon ruokakaupassa.

Kesällä Paletissa järjestetään Kesäkauppapäivä ja kauppakeskuksen takapihalla pidettäville Kyyjärven markkinoille osallistutaan myös jollakin tavalla.

Suvi Kantonen juonsi Naistenpäivän muotinäytöksen. Hän kertoo, että kauppakeskuksessa on odotukset korkealla kesän suhteen.

Kunnanjohtaja Tiina Pelkonen kokee Kauppakeskus Paletin tärkeäksi vetovoimaksi. Monellakaan 1 200 asukkaan paikkakunnalla ei ole vastaavanlaista kauppaliikevalikoimaa ja laadukkaiden tuotteiden kirjoa kuin mitä Kyyjärvellä on.

– Isommistakin naapurikaupungeista tulee ihmisiä tänne shoppailemaan. Tänään täällä oli alajärveläisiä tuttuja.

Aktiivinen kauppiasyhdistys järjestää Paletissa erilaisia tapahtumia ja tempauksia.

– On hienoa, että kyläläiset pääsevät nauttimaan niistä. Paletin aula on kyyjärvisten kohtaamispaikka ja olohuone. Tänne on aina kiva tulla.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät