MAINOS

Markkinat on kesän huippujuttu

Markkinatapahtumat pitävät pintansa ja ovat sekä kauppiaiden että kävijöiden suosikkeja vuodesta toiseen. Kuva Lappajärven markkinoilta viime vuodelta.

Markkinaperinne elää vahvana pohjalaismaakunnissa ja pitää pintansa kesätapahtumien joukossa. Markkinoilla on kesäisen rento tunnelma.

Tavataan tuttuja, tehdään ostoksia, nautitaan tunnelmasta ja seurataan oheisohjelmaa. Heinäkuu on markkinoiden kulta-aikaa, mutta elokuussakin voi piipahtaa markkinoiden maailmassa.

MAINOS

Lappajärven markkinat ovat perinteisesti kuuluneet alueen suurimpien markkinoiden joukkoon. Vuonna 2019 Lappajärvellä järjestettiin 50. markkinatapahtuma. Tänäkin vuonna järjestelyistä vastaa Lappajärven Yrittäjät. Lappajärven markkinat pidetään 15. ja 16. heinäkuuta.

Monipuolista tarjontaa

Vimpeli loikkaa takaisin markkinakartalle, kun Pyöreän kirkon ja kunnantalon välisen parkkialueen markkinoiden järjestämisestä vastaa Vimpelin Veto.

Lehtimäellä on luvassa seitsemän päivän verran tapahtumia. Ränkiviikko järjestetään 4.–10. heinäkuuta. Viikolle on luvassa niin perinnepäivää, kalastuspäivää, Ränkibingoa kuin hautausmaakävelyäkin.

Lauantaina nuorisoseuralla järjestetään Ränkipäivän markkinat, jonka ohjelmaan kuuluvat muiden muassa vuoden urheilu- ja kulttuuripalkintojen jako ja TonkKumin eli nännikumin heiton Lehtimäen mestaruuskisat.

Perheen pienimpiä ilahduttavat Vekara-liukumäki, intiaanipomppulinna ja Riesa-Pelle. Sunnuntaina on vuorossa kotiseututalolla pidettävä jumalanpalvelus, jonka jälkeen on vielä kirkkokahvit ja kotiseutujuhla sekä näkötornin avajaiset.

Tänä vuonna Perhossa vietetään Perho-viikkoa 1.–7. elokuuta. Perhon markkinat huipentavat viikon tapahtumat lauantaina 6.8.

Alajärven Rokulipäivät on tunnettu paitsi suuresta torimyyjien määrästä, myös monipuolisesta oheisohjelmastaan. Markkinakansa kokoontuu heinäkuun ensimmäisenä ja toisena päivänä kaupungin keskustaan. Palotorilla on runsaasti ohjelmaa – kuten esimerkiksi tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Alajärven Osuuspankki järjestää lauantaina yhteistyöurheilijoilleen leikkimielisen Järviseudun Mestarit -kisan. Yhteistyöurheilijoiden lajeja ovat muiden muassa body fitness, hiihto, pesäpallo ja yleisurheilu. Lisäksi lauantaina voi käydä tutustumassa paloasemaan avointen ovien tapahtumassa.

Lapsiperheille löytyy viihdykettä Tivoli Laineesta ja sen lettukahvilasta. Suomen Punaisen Ristin Alajärven osasto avaa Nallesairaalan ovet Rokulilauantaina Kohtaamispaikka Aaltolassa.

Kyyjärven markkinoita vietetään tänä vuonna Kauppakeskus Paletin piha-alueella 23. heinäkuuta. Markkinatapahtuman järjestämisvastuussa on Kyyjärven Kyky. Ähtärin Yrittäjien järjestämät markkinat pidetään heinäkuun yhdeksäntenä.

Soinin markkinoiden vuoro on lauantaina 16. heinäkuuta. Järjestelyistä vastaa yrittäjäyhdistys.

Kuortaneen Terwaviikkoa vietetään 18–27.7. Tervahauta syttyy 20.7. kello 19. Viikon ohjelmassa on niin perinnepäivä kuin tervakirkkokin. Kuortaneen Kuhinamarkkinat pidetään puolestaan 22. ja 23. heinäkuuta.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version