Kurejoelta opit kotitarveviljelyyn – tai vaikka koko tutkinto monimuoto-opetuksena!

715
Jamin opettajat Hannele Yli-Mannila (vas.) ja Mervi Ukonmäki (oik.) sekä puutarha-alan tutkintovastaava Mari Rajamäki (toinen vas.) ja Jamilta puutarhuriksi monimuoto-opinnoista valmistunut, nyt oppilaituksessa sijaisuutta tekevä Hanna Liinamaa kannustavat kaikkia kotitarveviljelystä kiinnostuneita mukaan opiskelemaan!
Mainos[adrotate banner="3"]

Jami Kurejoella käynnistyy syksyllä kotitarveviljelyn moniin nikseihin tutustuttava koulutus, jossa käydään läpi niin taimikasvatuksen perusteet, ravinteet, viljelymenetelmät, kompostointi, taudit ja tuholaisetkin.

Jopa bataattia voi kasvattaa meidän leveysasteillamme näin onnistuneesti!

Käytännönläheisesti päästään oppimaan viljelyn suunnittelua aina sadonkorjuuseen ja säilömiseen saakka. Koulutus sopii jokaiselle, joka haluaisi viljellä kotona puhdasta ja edullista ruokaa, mistä on näinä epävakaina aikoina tullut hyvin suosittua.

MAINOS

– Koulutukseen on jo nyt hakeutunut todella hyvin opiskelijoita, iloitsevat Jamin opettajat Hannele Yli-Mannila ja Mervi Ukonmäki sekä puutarha-alan tutkintovastaava Mari Rajamäki.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena viikosta 34 alkaen ja se sisältää kahdeksan lähiopetusviikkoa. Koulutus on myös puutarhurin tutkinnon osa, eli jos joskus myöhemmin opinnot alkavat kiinnostaa laajemminkin, on tämä osa puutarhuriksi opiskelusta tällä suoritettu!

Jamin puutarhan hyötykasvit kasvavat siisteissä lavoissa, jotka paitsi tuovat ruokaa lautasille, myös iloa silmälle!

– Koulutus on kuitenkin ihan kaikille hyötyviljelystä kiinnostuneille, jotka haluavat päästä nauttimaan oman maan antimista. Koulutus ei edellytä aikaisempaa osaamista ja soveltuu kaiken tasoisille viljelystä kiinnostuneille.

Hakuaika päättyy 15.8. mutta aina myöhemminkin kannattaa kysellä paikkoja!

Yleensäkin kaikkia puutarhurin tutkinnon osia voi opiskella myös osina. Jos esimerkiksi vain kukkasidontatöiden tutkinnon osa kiinnostaa, kannattaa kilauttaa Mari Rajamäelle tai koulutusalajohtaja Henna Latvalalle. Ihan mihin aikaan vuodesta tahansa!

Myös varsinaisiin puutarhuriopintoihin monimuotokoulutuksena voi hakeutua milloin tahansa, sillä haku on jatkuva. Koulutus on loistava vaihtoehto esimerkiksi alanvaihtajille tai heille, jotka haluavat tutkinnon jo hankitun ammattitaidon osoitukseksi, sillä opinnot voi suorittaa työn ohessa tai päätoimisena opiskelijana kaikkine etuineen.

Lähiopetusta on noin yksi viikko kuukaudessa ja muuten opiskellaan itsenäisesti. Tutkinnon voi suorittaa hyvin nopeasti, jopa vain vuodessa, jos taustalla on jo vanhaa osaamista, sillä jo hallussa olevia asioita ei tarvitse opiskella uudelleen.

Toisaalta opiskeluun voi käyttää enemmän aikaa, esimerkiksi parhaillaan Jamilla sijaisuutta tekevä Hanna Liinamaa valmistui monimuoto-opiskelijana puutarhuriksi 2019 oltuaan sitä ennen töissä Lapualla seurakunnalla. Siellä hän kuuli työkaverilta tästä opiskelumahdollisuudesta, ja päätti ryhtyä päätoimiseksi opiskelijaksi, mitä kesti 2,5 vuotta.

Työllisyystilanne puutarhuriksi valmistuvilla on hyvä. – Myös oppilaitoksellamme on tällä hetkellä melkoista nostetta, sillä Jamilla puuhataan koko ajan uutta ja uusia hankkeita, tehdään yhteistyötä yritysten ja eri tutkimuslaitosten kanssa. Myös fyysinen toimintaympäristö on hyvässä kunnossa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa