3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Samurai Shop juhlii kymppisynttäreitä!

Soinilainen pipoihin erikoistunut Samurai Shop täyttää ensi lauantaina täydet kymmenen vuotta. Yrittäjä Pauliina Peuran Samu-pojalleen ompelemasta piposta liikkeelle lähtenyt yritys on vuosien varrella kasvanut verkkokaupaksi, jonka tuotteet ovat tuttuja asiakkaille kautta Suomen.

– Tein Samulle pipon ja kun kaverini näkivät sen, he pyysivät, että tekisin pipot heidänkin lapsilleen. Laitoin niistä kuvia Facebookiin ja kohta pipoja halusivat muutkin, muistelee Pauliina yrityksen perustamiseen johtaneita tapahtumia.

MAINOS

Niin sai alkunsa Samurai Shop. Samu -vauvaa kotona hoitamassa ollut Pauliina opiskeli samalla tradenomiksi. Opinnäytetyönään hän päätti perustaa yritykselleen verkkokaupan, jota hän sitten alkoi tuotteiden valmistuksen ohessa pyörittää edelleen vauva- ja hoitovapailla, sillä perheen toinen poika Miska syntyi helmikuussa 2014.

Vakityöstään Soinin S-Marketista Pauliina irtisanoutui hoitovapaan päätteeksi 2017 ja on toiminut siitä alkaen päätoimisena yrittäjänä. Perhe on kasvanut tämän jälkeen vielä Veeti -pojalla.

Yritystoiminta siis sai alkunsa pipoista ja pipot ovat toiminnan kivijalka tänäkin päivänä. Pipoista rusettipipot ovat selvä ykkönen ja tupsupipot ovat toisella sijalla. Tuotteista noin puolet menee lapsille ja toinen puoli aikuisille – hyvin usein samanlainen pipo äidille ja lapselle tai isälle ja pojalle.

Pipojen lisäksi tarjolla on mm. huiveja ja pantoja.

Tuotteet Pauliina myy pääsääntöisesti verkkokaupasta ja myös Soinin putiikki on avoinna sopimuksen mukaan. Ennen koronaa Samurai Shop oli mukana myös monilla messuilla ja toritapahtumissa esittelemässä tuotteitaan.

Nyt messutoiminta on jälleen lähtenyt liikkeelle, mutta väkeä niillä ei ole ollut enää entiseen malliin.

Verkkokaupasta tuotteita myydään kautta Suomen Hangosta ihan pohjoiseen saakka, mutta Seinäjoen seutu korostuu takavuosien messu- ja markkinatapahtumien ansiosta.

Koska messut eivät enää ole yhtä hyvä esittelypaikka kuin ennen, niin mainonnassa tärkeä paino on sosiaalisella medialla. Kun joku julkisuuden henkilö innostuu Samurai Shopin tuotteista, tulee sille välittömästi selvä myyntipiikki. Näin kävi mm. keväällä pantterirusettipipon kohdalla.

– Parasta tässä työssä on asiakkailta saatu palaute. Minulla ei ole työkavereita, joten se että saan asiakkailta palautetta, merkitsee paljon, Pauliina sanoo ja kertoo ilahtuvansa aina, kun näkee tutun nimen tilaajana. Vuosien varrella vakioasiakkaita on tullut paljon.

Vaikka taloudelliset ajat ovat tällä hetkellä epävakaat, luottaa Pauliina yrityksensä tulevaisuuteen. Pipot eivät ole luksustuote, vaan niitä tarvitaan aina. Samurai Shopin pipot ovat lisäksi suomalaista käsityötä, Pauliina tekee jokaisen itse ja apunaan hänellä on rusetit tekevä alihankkija Niina Mäntykoski. Toki apua äiti saa myös isommilta pojiltaan, jotka ovat malleina mainoskuvissa ja mielellään myös laputtavat tuotteita!

Kankaat pipoihin tulevat Euroopan alueelta ja valinnanvaraa kuoseissa on lähes loputtomasti. Uusi suosikki ovat Mainelakeuden Seinäjoella suunnitellut kankaat, jotka on nyt saatu valikoimiin.

Samurai Shopin synttäreitä juhlitaan lauantaina 27.8. kello 10-14 Soinin putiikissa ja piha-alueella kakkukahvien, arvonnan ja tarjousten merkeissä. Lapsille tehdään glitter-tatuointeja ja myös somessa on synttärihulinaa koko viikon ajan!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät