-2.2 C
Alajärvi
perjantai 26.4.2024
MAINOS

Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin

Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli on päättänyt lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi.

– Tällä päivämäärällä olen päättänyt olla seuraamatta Suomelle haitallista kehitystä sivusta ja ilmoittaa, että pitkän harkinnan jälkeen olen antanut suostumukseni asettua Kansallisen Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Vaasan vaalipiiriin Vimpelin paikallisyhdistyksen tukemana, Leijonanmieli kertoo.

MAINOS

– Suomi tarvitsee nyt, jos koskaan enemmän tekijöitä ja vähemmän juhlapuheita. Hallitsematon valtion velkaantuminen on pysäytettävä, Suomen omavaraisuus energian, ruoan ja muiden kriittisten hyödykkeiden osalta on turvattava sen kaikissa olomuodoissa.

– Edellä mainittu tarkoittaa konkreettisia ratkaisuja, regulaatiota ja selkeää energiaekosysteemin hajauttamista paikallisille tasoille. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on kyettävä puhumaan oikeista asioista niiden oikeilla nimillä, Leijonanmieli toteaa.

– Haluan todeta, että en ole lähdössä Vimpelistä tai Järviseudulta mihinkään. Olen tyytyväinen työhöni ja etuoikeutettu saadessani johtaa Vimpeliä ja kehittää meille kaikille merkityksellistä kotiseutua vahvassa yhteistyössä Järviseudun ja muiden pohjalaisten kuntien kanssa.

– Työni Vimpelissä ei ole ollut enää pitkään aikaan työtä, se on ollut tapa elää. Järviseutu on kotini, sitä se on ollut äidin puoliselle suvulleni jo useita satoja vuosia. Mitään en ole saanut aikaan yksin, vaan alueemme menestys perustuu vain ja ainoastaan kuntalaisten vilpittömään sitoutumiseen, yhteen hiileen puhaltamiseen ja ennen kaikkea horjumattomaan pohjalaiseen tahtotilaan laittaa asioita jalalle ikiaikaisen jaarittelun sijaan.

– Jatkan työtäni kunnanjohtajana normaalisti. En tule vastaamaan työaikana politiikkaan liittyviin kysymyksiin, mikäli ne eivät suoranaisesti liity työhöni tai Vimpelin kunnan, Järviseudun tai Etelä-Pohjanmaan kehittämiseen, lukuun ottamatta ensimmäisten päivien aikana tulevia haastattelupyyntöjä ehdokkuuteeni liittyen.

– En myöskään edusta Kokoomusta tai mitään muutakaan puoluetta työhöni liittyvissä tapahtumissa. Poliittinen edustaminen sijoittuu siis vapaa-ajalle ja viikonloppuihin. Varsinainen vaalikampanja alkaa helmikuussa, jolloin jään joko vuosilomalle tai virkavapaalle itse vaalityön ajaksi.

Leijonanmieli aloitti sotilasuransa laskuvarjojääkärikomppaniassa, Utin jääkärirykmentissä, siitä hän siirtyi kadettikouluun laivasto-opintosuunnalle ja hän valmistui luutnantiksi merikadettikurssilta.

– Seurasin tarkasti suomettunutta ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua, osittaista huolto- ja energiaomavaraisuudesta luopumista. Sotilasurani alkutaipaleella todistin puolustusvoimauudistusta välillä 2012–2015, jolloin Suomi luopui monesta joukko-osastostaan, mukaan lukien Kauhavan Ilmasotakoulu.

– Kunnanjohtajan työssäni olen seurannut valtion holtitonta velkaantumista, kasvavaa pulaa osaavasta työvoimasta, alhaista syntyvyyttä, nopeasti ikääntyvää Suomea ja tavallisten kansalaisten ostovoiman laskua.

– Olen johtanut Vimpeliä läpi rankan koronapandemian ja seurannut Venäjän aloittaman laajamittaisen hyökkäyssodan vaikutuksia maamme talouteen ja kasvaviin energiakustannuksiin, jotka kokonaisuutena testaavat Suomen ja sen katajaisen kansan resilienssiä.

– Olemme Järviseudulla onnistuneet lukuisissa asioissa, missä valtio ja sisäpoliittinen päätöksenteko on vielä valovuosien päässä. Muun muassa Järviseudun ammatti-instituutin, paikallisen elinkeinoelämän ja kuntien luoman, ns. ”JAMI:n-mallin” avulla olemme kyenneet turvaamaan alueelle riittävän määrän osaavaa työvoimaa.

– Olemme panostamassa viennin skaalautuvuuteen, jota Suomi tarvitsee kipeämmin kuin koskaan. Suomi tarvitsee lisää tuloja, kansainvälisiä yrityksiä, työvoimaa ja kulukuria hallitsemattomaan velanottoon.

Leijonanmieli toteaa, että Arkadianmäki tarvitsee alueeltamme nöyrää maalaisjärkeä ja ennen kaikkea ratkaisukeskeistä tekemistä. – Suomea ei nosteta jaloilleen saunomalla, vaan tarjoamalla konkreettisia ratkaisuita olemassa oleviin ongelmiin.

– Alueeltamme tulee saada näissä vaaleissa vähintään yksi kansanedustaja läpi. Tällä tulee olemaan merkittävä vaikutus alueemme kehitykseen ja tulevaisuuteen, alueemme teiden kuntoon, infraan ja rahoituksiin.

– Olen sitoutunut ajamaan alueemme ihmisten asioita kentältä johtaen, kuten olen tehnyt tähänkin asti. Mitään poliittista maskia en osaa pukea, enkä myöskään kykene riisumaan. Sen sijaan lupaan olla sama Sam, joka olen tähänkin asti ollut. On tullut aika näyttää Arkadianmäelle, että täältä pesee, ja täältä pesee lujaa!

– Tulevat vaalit eivät ole yhden miehen show. Pyydän mitä nöyrimmin apuanne yhteiseen projektiin. Toivotan vaalitiimiini tervetulleeksi ihmiset taustastanne riippumatta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät