25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Vedolle kultaa, Manse pettyi

Vimpelin Vedon seurahistorian kuudes miesten mestaruus ratkesi lauantaina kotikentällä pelatussa ottelussa Manse PP:tä vastaan. Tamperelaiset pelasivat selkä seinää vasten, sillä ennen lauantaita Veto johti paras viidestä -systeemillä pelattua ottelusarjaa 2–0-voitoin.

Sadekelin pelille tyypillisen niukkajuoksuisen, mutta hyvää ulkopeliä sisältäneen kolmannen finaalin jaksot kirjataan historiaan juoksuin 3–2 ja 2–2. Saarikentän lehtereillä ottelutapahtumia jännitti 3 876 katsojaa.

MAINOS

Edellisen kerran Veto on voittanut Superpesis-kultaa kaudella 2017. Silloin ratkaisufinaali pelattiin Sotkamossa. Vuonna 2016 kultamitalit ratkaistiin Vedon eduksi Saarikentällä. Edellisiä kultamitaleita juhli tämänvuotisen joukkueen avainpelaajia Janne Mäkelästä Mikko Kanalaan ja Severi Lassilasta Matias Rinta-ahoon. Kokenut kaarti sai täksi kaudeksi kirittäjiä nuoremman polven pelaajista.

Oli kärkeen usein röyhkeästi lähtenyt Mikko Vihriälä, vaihtajana ja etukenttäpelaajana vakuuttanut Aleksi Lassila ja loukkaantunutta Mikko Kanalaa etenkin ulkona mainiosti paikannut Lauri Vihriälä.

Veto täydentyi täksi kaudeksi kolmoskorin lukkariksi mollatulla Teemu Kinnusella ja monta kertaa lyöjäkuninkaaksi kruunatulla Jukka-Pekka Vainionpäällä. ”Kinni” ja ”Jukkis” solahtivat luontevasti vetolaiseen tapaan treenata ja pelata ja onnistuivat hyvin omilla tonteillaan.

Vainionpää sai myös uudenlaista sisäpeliroolia, sillä hän toi pelkästään runkosarjassa yli 20 juoksua.

Elmeri Anttila pelasi mainion kauden ja voitti kärkilyöjätilaston. Lauantain kärkilyöntiprosentti oli 80.

Mestaruutta puolustanut Manse ei luovuttanut helpolla. Ottelusarjaa haluttiin venyttää ainakin sunnuntaille ja kotiyleisön eteen Kaupin uudistuneelle pesäpallostadionille.

Veto oli muutamaa kauneusvirhettä lukuun ottamatta tutun itsevarmalla päällä ulkokentällä. Mailan varressa Veto onnistui vieraita yhden tikin verran enemmän.

Pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valittu Vainionpää kotiutti Jere Saukon näpyllä kolmannen vuoron aloittavalla, juoksun jäädessä jakson voittojuoksuksi. Toisella jaksolla juoksuja tehtiin vuorovedolla.

2–2-tasoituksen juonivat Matias Rinta-aho ja Jere Saukko. Vedon tiivis, ulkopeli teki vieraiden yritykset tyhjiksi. Lukkareiden välisessä taistossa Teemu Kinnunen jätti jälleen Juha Puhtimäen varjoonsa.

Kotiuttajana Puhtimäki oli Manselle korvaamaton, sillä hän löi joukkueen neljästä juoksusta kolme. Juuso Myllyniemi toi puolestaan kolme juoksua.

Vedolla oli kauden mittaan loukkaantumisista aiheutuneita ongelmia, eikä läheskään aina päästy pelaamaan ykkösmiehityksellä. Pelinjohtaja Tomi Niskanen tiivistää, että joukkueella oli luottamus itseensä ja toisiinsa.

– Joukkue oli sitoutunut, tiivis ja aito sekä kaikelta osin valmis.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät