MAINOS

Syyslomaviikko tuo Alajärvellä tullessaan ”Best of” tarjonnan!

Nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä, liikuntapalveluiden ohjaaja Merja Korpela, ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula ja 4H toiminnanjohtaja Mari Kaunisto sekä toiminnanohjaaja Elina Matila lupaavat, että syyslomaviikolla Alajärvellä on luvassa monenlaista huippupuuhaa!

– Tuleva koulujen syyslomaviikon tarjonta Alajärvellä on ”Best of” – eli olemme koostaneet siihen kaikkia viime vuosien suosituimpia juttuja, toteaa yhteenvetona nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä.

Osa tapahtumista toteutetaan nyt hieman aiempaa erilaisina, mutta osa kaikkein suosituimmiksi osoittautuneista toteutuu samalla kaavalla, kuin ennenkin.

MAINOS

Lomaviikko starttaa perjantaina 14.10. Loman aloittajaisilla Nuorisotila Pysäkillä, jossa luvassa on turnauksia, tarjoilua, kokkailua ja mukavaa yhdessäoloa nuorispalvelujen ja Etsivän nuorisotyön toteuttamana.

Samana iltana Lehtimäen Valkealammella voi kokea todellista aitoa extremeä pimeän patikassa, joka oli ohjelmassa ensimmäistä kertaa viime syksynä. Liikuntapalveluiden ohjaaja Merja Korpela kertoo, että viime syksynä patikka toteutettiin ohjattuna lenkkinä ja mukana oli hyvin eri-ikäistä porukkaa.

Nyt metsään mennään joko perheiden omatoimipatikkana kello 19-21 kävellen heijastinpolkua pitkin vaikka aina Jäkälämäen laavulle saakka. Kun päässä on otsalamput, heijastimet muodostavat hienon kujan jota pitkin matkaa kuljetaan!

Toinen vaihtoehto on lähteä mukaan ohjatulle kuntopatikalle kello 20. Silloin mukaan tarvitaan otsalamppujen lisäksi mieluusti myös kävelysauvat, sillä Olli Raivio Lehtimäen Jyskeestä johdattelee porukan Valkealammen merkitsemättömille poluille ja mättäiköille alueen parhaisiin paikkoihin!

Stadionin laavulla on tarjolla makkaraa ja mehua ja Jäkälämäessä on niin ikään mehua tarjolla.

Lauantaina 15.10. suunnataan pitkästä aikaa retkelle vähän kauemmas omalta alueelta. Suuntana on Särkänniemi ja Karmiva Karnevaali! Alle 11 -vuotiaat pääsevät mukaan vain huoltajan seurassa. Reissuun mielivien kannattaa nopsaan hoitaa ilmoittautumisensa, sillä tämä reissu tulee varmasti täyteen!

Maanantaina 17.10. on jälleen luvassa odotettu koko perheen uintipäivä uimahallilla Pool race -vesiratoineen ja vesileluineen. Vesiradalle meneviltä edellytetään uimataitoa. Rata on kerrasta toiseen yhtä suosittu ja siksi se onkin nyt järjestetty säännöllisesti koulun lomaviikoilla.

Yönuopparille vain haravoimalla!

Toista kertaa toteutetaan nyt nuorten Haravointikampanja 17.-18.10., joka viime syksynä sai lupaavan startin. Idea on se, että yli 13 -vuotias nuori voi ilmoittautua haravoimaan ja ikäihmiset ilmoittaa pihansa haravoitavaksi. Nuoret haravoivat pihaa kahden tunnin ajan ja saavat työtä palkakseen yönuopparin, joka järjestetäään perjantaina 4.11.

– Yönuopparille ei pääse mukaan millään muulla keinolla, kuin osallistumalla haravointikampanjaan, Lahdenperä toteaa. – Viime syksynä saimme homman mukavasti alkuun, mutta kun yönuopparin aika tuli, niin montaa nuorta harmitti, kun sinne ei voinutkaan osallistua ilman, että oli tehnyt työtä asian eteen.

Nyt tämä on taas mahdollista, joten kannattaa osallistua! Yönuoppari on tarjolla vain kerran vuodessa!

Kampanjaa onkin jo kyselty ja sinne on ilmoittautunut tähän mennessä jo useita nuoria ja ikäihmisiä, joilla on tarjota pihaansa haravoitavaksi!

Keppareita, asunnottomien yötä ja iWallia!

Maanantaina 17.10. 4H järjestää yhdessä EL Alajärven kanssa LuontOn koko perheen retkipäivän Kanaharjun karhu-laavulla kello 13-15. 4H toiminnanjohtaja Mari Kaunisto kertoo, että luvassa on ainakin luontosuunnistusta, makkaranpaistoa ja nokipannukahveja sekä LuontOn -reppujen esittelyä!

Maanantai-iltana kello 19-21 Ohjaamolla on järjestetään viime vuonna ensimmäisen kerran toteutettu Asunnottomien yö. Ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula kertoo, että mukana järjestelyissä on myös Starttipaja laituri ja Etsivä Nuorisotyö.

Luvassa illassa on ainakin kahvi- ja makkaratarjoilua sekä palveluohjausta, mahdollisesti myös vaate- ja ruoka-apua.

Tiistaina 18.10. järjestetään 4H:n puuhapäivät alakouluikäisille kello 10-14 Alajärven 4H-kellarilla ja samaan aikaan Lehtimäellä Nuorisoseuralla. Lisäksi nuorisopalvelut tekee Pysäkillä iWEallia tutuksi ja keskiviikkona 19.10. on aiheen parissa todellista urheilutunnelmaa, sillä iWall olympialaisissa lajeina ovat laskettelu, mäkihyppy ja extreme parkour!

Kisat käydään ikäluokittain kello 12-18 välillä ja sarjat 8-10 vuotiaista aina aikuisiin saakka! Mukaan tutustumiseen kuin kisaankin haluavien tulee ilmoittautua Tuomakselle. Luvassa on pientä tarjoilua ja kisassa voittaja palkitaan!

Keskiviikkona on luvassa myös 4H:n Kepparipäivä Paalijärvellä kello 10-14. 4H toiminnanohjaaja Elina Matila kertoo, että päivässä hoidetaan keppareita, ratsastetaan, askarrellaan ja syödään eväitä laavulla. Oman kepparin voi ottaa mukaan, mutta jos sellaista ei ole, niitä löytyy!

– Tarjolla on 12 hevosen kepparitalli ja pääsemme harjoittelemaan maneesiin, lupaa Matila!

Torstaina 20.10. jatketaan vauhdikkaissa tunnelmissa, kun Monitoimihallilla pelataan kaupunkipeliä non-stoppina. Peli on suunnattu alakouluikäisille kello 10-12 ja 13-15 joten jokainen voi tulla ja mennä kuten itselle sopii.

– Syyslomaviikolla vuosi sitten peliin osallistui melkein 200 lasta, osa oli paikalla alusta loppuun saakka, Lahdenperä kertoo. Peli onkin ollut aina todella suosittu!

Viikko huipentuu torstaina Drive-in leffaan Yläkoulun kentällä. K7 Lightyear -leffa nähdään kello 18.30 ja perään kello 21 on luvassa toimintaleffa Uncharted: Drake’s Fortune! Leffaan on maksuton pääsy, mutta ennakkoilmoittautumisia kaivataan. Paikalla on myös kioski.

Nuorisotilat ja Ohjaamo eivät ole avoinna syyslomaviikolla muutoin, kuin em. tapahtuma-aikoina.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version