25 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Hoiskon koulun lähiliikuntapaikan avajaisissa laitettiin pallo liikkumaan

Hoiskon koulun pihaan on valmistunut lähiliikuntapaikka, joka sisältää muun muassa monitoimikaukalon. Siinä voidaan pelata talvisin jääkiekkoa ja kesäisin vaikkapa koripalloa, lentopalloa tai jalkapalloa.

Vesa Koivunen korvasi avajaispuheensa jalkapallo-ottelulla, vastakkain pelasivat kaupungin väki ja oppilaat, jossa oppilaat veivät voiton!

Näiden lajien lisäksi monipuolista liikuntaa voi harrastaa myös erilaisissa telineissä ja ulkosalilaitteissa tai pinkaista juoksuun kaukalon vieressä sijaitsevalla urheiluradalla. Liikuntapaikan alueella on kauttaaltaan tekonurmi sekä kiipeilytelineiden alla lisäksi putoamissuojat.

MAINOS
Liikuntapaikan alueella on kauttaaltaan tekonurmi sekä kiipeilytelineiden alla lisäksi putoamissuojat.

Alajärven kaupunginhallitus päätti 2021 keväällä esittää kaupunginvaltuustolle, että Hoiskon koululle toteutettaisiin lähiliikuntapaikka kesän 2022 aikana. Kaupunginvaltuusto hyväksyi esityksen ja vuoden 2022 talousarvioon varattiin 135000 euron määräraha liikuntapaikan toteuttamiseksi.

Suunnitelman tavoitteena oli yleisesti kasvattaa kaupunkilaisten liikkumista ja tarjota kuntalaisille lähiliikunnan eri muotoja. Liikuntapaikka palvelee arkipäivisin Hoiskon koulun 115 oppilasta ja muina aikoina se tarjoaa mahdollisuuden muillekin liikkujille harrastaa ja kasvattaa kuntoaan ikään katsomatta.

Avajaisissa oli myös koulun oppilaiden myyjäiset, jossa oli tarjolla muun muassa maukkaan näköisiä leivonnaisia, hilloa ja arvontaa.

Keskiviikkoiltana lähiliikuntapaikkaa päästiin juhlistamaan avajaisilla. Avajaisjuhlassa oli tarjolla muun muassa makkara- ja mehutarjoilua sekä koulun oppilaiden myyjäiset, jossa oli tarjolla monipuolisesti erilaisia itsetehtyjä leivonnaisia sekä arvontaa.

Väkeä oli kerääntynyt kiitettävä määrä paikalle seuraamaan avajaisia ajoittaisesta sateen mahdollisuudesta huolimatta. Lähiliikuntapaikan kaukalo täyttyi uteliaasta yleisöstä, kun avajaisten virallinen osuus alkoi.

Paikalle oli kutsuttu kaupunginjohtaja Vesa Koivunen leikkaamaan nauha yhdessä koulun rehtori Antti Joensuun sekä koulun oppilaskunnan edustajien avustamana liikuntapaikan avaamisen merkiksi. Nauhan leikattuaan kaupunginjohtaja otti mikin käteensä aloittaakseen puheensa.

Tarjolla oli myös paistettua makkaraa ja mehua.

– Mitään tylsää puhetta en nyt pidä, Vesa aloittikin rennosti hymyillen ikään kuin jotain juonien.

– Täällä on joukko nuoria ja kaupungin väkeä. Me voisimme sen sijaan jakautua joukkueiksi kaupungin väki vastaan oppilaat, kahdesta maalista poikki!

Ehdotus vaikutti heti saavan iloisesti yllättyneen yleisön hyväksynnän. Joukkueet jakautuivat nopeasti puolilleen ja ottelu saattoi alkaa. Pian tasaväkisen ottelun alun jälkeen kaupunginjohtaja päätti nopeuttaa pelin ratkeamista.

– Okei, yhdestä maalista poikki, Vesa huikkasi ja jatkoi tiukkaa peliä oppilaat kintereillään palloa kärkkyen.

Pallon vaihdettua tiuhaan sijaintiaan maalialueelta toiselle, lukuisten läheltä piti -tilanteiden jälkeen, kuului vihdoin kova riemunhuuto. Oppilaat olivat tehneet ratkaisevan maalin ja voittaneet kaupungin edustajat kovatahtisen väännön jälkeen.

– Kiitoksia oppilaille, olitte parempia, kuului hieman hengästynyt lausahdus mikkiin kaupungin väen puolelta.

Hyväntuuliset joukkueet onnittelivat ja kiittelivät toisiansa. Avajaisten virallinen osuus oli päättynyt ja yleisö alkoi purkautua kaukalolta jatkaen vapaamuotoiseen oleskeluun ja koulun oppilaiden järjestämiin virikkeisiin tutustuen.

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät