13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan Seniorit jumppaavat maalla ja vedessä!

Järvi-Pohjanmaan Seniorit ovat liikkuvaista väkeä, eikä edes koronavuodet lannistaneet suosittujen liikuntaryhmien toiminnan uudelleenviriämistä.

Yksi jo vuodesta 2014 saakka pyörinyt liikuntaryhmä on tiistaisin FitFactorylla toteutettava venyttelyjumppa, jossa mukana on 11 aktiivista kuntoilijaa, suunnilleen puolet miehiä ja toinen puoli naisia. Osa on mukana pariskunnittain, osa yksin.

MAINOS

Porukkaa ei voida ryhmään ottaa enempää ja niinpä uusia mukaan pääsee vain silloin, kun joku lopettaa.

Torstaisin vuorossa on vesijumppa, jossa ollaan milteipä samalla porukalla kuin venyttelyjumpassakin!

Venyttelyjumppaa on alusta pitäen vetänyt FitFactoryn Tuija Silver-Lager, jonka reipas olemus ja innostava ohjaus saavat osallistujilta vuolaasti kiitosta. Vuoden vaihteen jälkeen ryhmät saavat uuden ohjaajan Anneli Paavolasta.

Yksi ryhmän aktiiveista on sinä jo useamman vuoden käynyt Tapani Hänninen, joka on liikkunut koko ikänsä. – Olen harrastanut elämässäni mitä erilaisimpia lajeja ja nauttinut jokaisesta.

– Tällainen ohjattu jumppa on mahdottoman hyvä tapa liikkua. Tuijan ohjeistuksessa käymme läpi kaikki lihasryhmät ja venyttelemme nikama nikamalta, tasapainoharjoituksiakaan unohtamatta, Tapani kehuu.

– Erityisesti meille ikääntyville liikunta on tärkeä ja hyvä asia. On nautinnollista liikkua ja venytellä hyvässä ohjauksessa, silti omaan tahtiin.

Yksi seikka, jonka merkityksen Tapani on iän kertyessä huomannut, on oikea hengitystekniikka. – Nuorempana sitä ei niin ajatellut, mutta nyt huomaa mikä merkitys sillä on, kun Tuija muistuttaa siitä milloin pitää hengittää!

– Täällä jumpataan ja venytellään porukalla, mutta silti itseen keskittyen. Kaikkein parasta on se hetki jumpan lopussa, jolloin hetkeksi rauhoitutaan ja kuulostellaan omia tuntemuksia. Se on mahtava lopetus jumpalle!  Aina täältä lähtee pois hymyssä suin!

Aivan alusta alkaen mukana jumpassa on ollut Reijo Ojanen, joka muistelee, että lähti porukkaan osin velvollisuudestakin, koska oli tuolloin Senioreiden hallituksessa. – Olin jo jäänyt eläkkeelle tuolloin ja koin, että minulla on liikuntatarvetta, mikä oli toinen syy osallistua.

Tämä syy on kantanut edelleenkin ja Reijo kertoo ryhmän olevan piristävä paitsi fyysisen kunnon kannalta, ennen muuta myös henkisesti. Vaikka paikalle tulisi väsyneenä, niin reippaana lähtee pois. Ja onhan se hienoa nähdä, miten notkeita naisia porukassa on!

– Vaikka joskus kauhealle tuntuisi, niin hyvää se silti tekee, Reijo nauraa ja kiittää ryhmän yhteishenkeä sekä sitä, miten mukava on tehdä asioita yhdessä.

Reijo kokee, että erityisesti iän karttuessa liikunnan harrastaminen on todella tärkeää. Ennen koronaa hän kävi kuudessa liikuntaryhmässä viikossa ja kun korona tuli, kaikki loppui. Pian tulivat myös selkävaivat.

Nyt onneksi jumpat ovat taas alkaneet ja milteipä samalla porukalla, joka käy venyttelyjumpassa, jumpataan vesijumppaa Tuijan johdolla torstaisin!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät