Harrastajille suunnattu keilailun puulaakisarja starttaa tammikuussa rennolla otteella!

Tomi Hemminki ja Pentti Yli-Olli toivovat, että tammikuussa käynnistyvä keilauksen puulaakisarja saisi liikkeelle nyt myös ihan tavallisia lajin harrastajia! Keilaaminen on mukavan sosiaalista puuhaa, ei vaadi välinehankintoja ja onnistuu kaikenikäisiltä!
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä Hotelli-ravintola Alvariinin keilaradalla käynnistyy tammikuussa todellinen matalan kynnyksen puulaakisarja, johon lajin ”ammattilaisilla” ei ole mitään asiaa.

Sen sijaan mukaan voi tulla, vaikka kokemusta lajista olisi ennestään vain vähän. Oman joukkueen voi perustaa vaikka kaveriporukan tai perheen kesken ja mitellä samalla siitä, kuka onkaan se todellinen keilataituri, kun tasoittavia pisteitä annetaan nuorimmille, vanhimmille ja naisille!

MAINOS

Sarjan järjestelyistä vastaa vuonna 2013 perustettu Järviseudun Keilailijat ry, jolla ennen korona-aikaa oli niin runsaasti aktiivisia harrastajia, kilpailijoita valtakunnan sarjoissa ja kilpailuja myös omalla paikkakunnalla järjestettiin paljon. 

Seuran aktiivit Pentti Yli-Olli ja myös Alvariinissa keilarataa pyörittävä Tomi Hemminki kertovat, että puulaakisarjaa pelattiin vuosien ajan, huippuvuotena jopa 22 joukkueen kesken, mutta sarja hiipui pikkuhiljaa todennäköisesti liian totisuuden vuoksi – huippukeilaajat jyräsivät tavalliset harrastajat niin, että motivaatio lähteä sarjaan väheni.

Nyt puulaakisarjaa lähdetäänkin tekemään ihan uudella otteella, rennosti, yksinkertaisin säännöin ja kaiken tasoisten keilaajien osallistumisen mahdollistavana.

– Tottakai tavoitteena on myös saada harrastus uuteen nousuun alueellamme kaiken ikäisten parissa, sillä seurassa on enää parisenkymmentä jäsentä, vaikka aktiivisia keilausporukoita Alvariinissa käy runsaasti, Yli-Ollli sanoo.

Hemminki kertoo, että keilaamassa käy säännöllisesti etenkin eläkeläisryhmiä Alajärveltä, Lehtimäeltä, Vetelistä ja Vimpelistä ja myös Senioreilla on oma aktiivinen porukkansa. Myös koululaisryhmiä käy keilaamassa, mutta lisää keilaajia radalle kyllä mahtuisi!

Keilaaminen on siitä hauskaa puuhaa, että se sopii lähes kenelle tahansa. Nuorimmat keilaajat ovat olleet nelivuotiaita, vanhimmat hyvinkin yli 90-vuotiaita. Lajia voi harrastaa kavereiden, työporukan tai vaikka perheen kesken!

Uudessa puulaakisarjassa osallistuminen on rajattu siten, että jo aikaisemminkin kilpailleista seuran jäsenistä mukaan otetaan vain B-, C- ja D -luokituksella olevia, eli tämä rajaa automaattisesti sarjasta pois terävimmät huippupelaajat.

Mukaan tulevilla joukkueiden jäsenillä ei sen sijaan tarvitse olla mitään luokitusta, vaan kuka tahansa voi olla joukkueessa. Joukkueessa tulee olla 3-5 jäsentä ja suositeltavaa on, että jäseniä olisi enemmän kuin kolme. Kolme keilaajaa on nimittäin aina kerrallaan omalla vuorolla kisaamassa ja jos jollekin tulee este, pitää olla tuuraaja.

Sarjassa ei käytetä luokkapisteitä, vaan ikäpisteitä. Niinpä yli 60-vuotiaat saavat hyvityspisteen per ylittävä ikävuosi ja alle 16-vuotiaat pisteen per vuosi, jonka ovat sitä nuorempia. Naiset saavat viisi hyvistyspistettä kaikissa sarjoissa.

Joukkueen voi koota vapaasti kaveriporukasta, työpaikalta, koulusta, perheestä tai eri yhteisöistä. Puulaaki kisataan 9.1. starttaavan kisakauden aikana siten, että kussakin lohkossa jokainen joukkue keilaa yhden kolmen sarjan pelin jokaista muuta joukkuetta vastaan.

Pelitapa on kolme sarjaa eurooppalaisittain. – Säännöistä ei kannata murehtia, sillä ne ovat yksinkertaiset ja selkeät. Jokainen opastetaan lajiin ja sääntöihin niin, ettei niitä tarvitse jännittää, Hemminki lupaa.

Alkusarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat sijoitusottelut finaalissa ja finaalin voittajajoukkue kruunataan puulaakikeilailun 2023 mestariksi!

Raha- ja tavarapalkintojakin on luvassa, ne määräytyvät osallistuvien joukkueiden määrän mukaan, sillä palkinnot vastaavat 80 euron ilmoittautumismaksusta per joukkue kertyvää summaa! Tämän lisäksi kisaajat maksavat kympin pelimaksun peliltä per henkilö.

Joukkueiden ilmoittautuminen sarjaan on 1.-29.12. Tomi Hemmingille Alvariiniin. Mukaan toivotaan mahdollisimman paljon joukkueita myös yli kunta- ja maakuntarajojen! Mukaan osallistujat tarvitsevat vain intoa, halun osallistua ja sitoutumista joukkueeseensa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJanna-Juulia Mäenpää Lappajärven Vuoden yleisurheilija!
Seuraava artikkeliLehtimäen Joulu 2022 on ilmestynyt