-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

SPR Vimpelin osastolle uusi puheenjohtaja

SPR Vimpelin osaston syyskokouksessa osaston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Terttu Viita ja varapuheenjohtajana jatkaa Jussi-Matti Hilli.

Muut hallituksen jäsenet ensi vuoden alusta alkaen ovat Hilkka Ilomäki, Mari Kaunisto, Eija Pippola, Maila Riihiaho, Minna Seppä ja Tuovi Tuohimaa.

MAINOS

– En totisesti osannut arvata, mitä olisi edessä, kun lupauduin osaston puheenjohtajaksi muutama vuosi sitten, kertoo tehtävän nyt jättävä Maija Peuro-Rautiainen.

– Ensin alkoi pandemia, sitten alkoi tulla pakolaisia Ukrainasta.

Uusina toimintamuotoina Peuro-Rautiaisen kaudella osastossa aloitettiin Naisten juttutupa ja Saattohoidon tukihenkilöiden koulutus.

Juttutupaa oli pitkään toivottu ja odotettu ja suosio osoittautui sen mukaiseksi: ensimmäisellä kerralla osallistujia oli lähes 60. Vielä toisen kerran ehdittiin kokoontua, ennen kun pandemia ja kokoontumisrajoitukset iskivät.

Monta muutakin tapahtumaa suunniteltiin ihan yksityiskohtia myöten, kunnes sitten aivan viime metreillä jouduttiin lopulta perumaan.  

– Onhan se kieltämättä välillä ollut vähän turhauttavaa, huokaa Maija Peuro-Rautiainen.

– Koko pandemia-ajan on tässä kuitenkin kitkuteltu ja toimintaa jatkettu tilanteen sallimissa rajoissa. Osaston kokoukset on pidetty, keräykset järjestetty, walk-in -rokotuksissa avustettu. Ystävätoiminta on jatkunut ja viime vuonna saimme järjestettyä aiheesta yhden koulutuksenkin.

Osastolla on takanaan 72-vuotinen historia, joka kertoo monipuolisesta toiminnasta ja siitä, kuinka paljon Vimpelissä on tehty pyyteetöntä työtä Punaisessa Ristissä kautta vuosien. Ja työ jatkuu.

– On ollut mahtavaa saada toimia vapaaehtoisena järjestössä, jonka arvot ovat itsellenikin tärkeät, toteaa Maija Peuro-Rautianen. – Hallituksen työskentely on ollut sopuisaa ja kaikki sen jäsenet tukevat toisiaan. Kiitollisuudella heitä muistan. Myös kaikille osaston muille vapaaehtoisille kuuluu suuri kiitos. Itsekin aion olla jatkossa mukana osaston toiminnassa vapaaehtoisena, vaikka hallitustyö minun osaltani nyt päättyi.

Uutena puheenjohtajana aloittava Terttu Viita kertoo puolestaan, että tänä vuonna on Vimpelin osastoon liittynyt ilahduttava määrä uusia jäseniä. Tällä hetkellä jäsenmäärä on 145. 

– Jo pelkkä jäseneksi liittyminen on kannanotto paremman maailman puolesta, muistuttaa Viita. – Jokainen uusi jäsen on meille suuri ilonaihe ja voimavara.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät