Hoiskon pimeä äijäsali pesi kasvonsa valoisaksi ja viihtyisäksi Alajärven Kuntoportiksi!

Tomi Niemi ja Jani Väärämäki ovat viime viikkojen aikana raivanneet, siivonneet ja remontoineet. Nyt Alajärven Kuntoportti tarjoaa valoisat ja viihtyisät tilat toiminnalliseen harjoitteluun ja kamppailulajeihin!
Mainos[adrotate banner="3"]

Hoiskon Nesteen kupeessa sijaitseva kamppailutila on tarjonnut treenipaikan harrastajille vuodesta 2014 alkaen. Tuolloin Ville Pippola laittoi tatamin varastokäytössä olleeseen vanhaan pesuhalliin.

Ajatus syntyi, kun aikidoa treenattiin sitä ennen poliisiaseman alakerrassa ja vuokranmaksun kanssa oli haasteita. Sittemmin hallin suojissa on treenattu monia muitakin kamppailulajeja judosta painiin ja hapkidoon, käytössä on myös kuntosalilaitteita ja muuta asiaan liittyvää treenivälineistöä.

MAINOS

Edelleen salilla treenaa neljästi viikossa Moodo Kwan -yhdistys Han Moo Do:ta.

Noin vuosi sitten Tomi Niemi vinkkasi Villelle, että jos hän joskus haluaisi myydä salilta ison kahvakuulan, hän ostaisi sen. Ville vastasi, että osta koko paikka!

– Aloin pohtia asiaa ja kysyin Jani Väärämäeltä, lähtisikö hän kaveriksi. Asiaa sivuttiin puheissa koko viime vuoden ajan ja syystalvella asiasta juteltiin uudelleen Villen kanssa, jolla oli ollut pari muutakin salista kiinnostunutta ehdokasta.

– Kun asiaa alettiin sitten tosissaan puhua, innostuimme nopeasti ja nyt ollaan siinä pisteessä, että kuukausi sitten on perustettu Alajärven Kuntoportti, Tomi ja Jani kertovat.

Kummallakin uudella yrittäjällä on itsellään kamppailulaji -taustaa ja kiinnostus paikan pitämiseen lähteekin puhtaasti oman harrastuksen ja intohimon kautta.

Miehet ovat tiloissa vuokralla ja ensimmäisenä työnään he ovat uudistaneet paikan koko ilmeen. Tilat on raivattu ja siivottu, valaistus on uusittu ja näin entinen pimeä ”äijäsali” on muuttunut valoisaksi ja viihtyisäksi, paikalla on nyt vesipiste, pienet pukuhuoneet ja wc -tila!

Punttia voi vääntää nyt salin takaosasta löytyvässä huoneessa, jossa tatami aikaisemmin sijaitsi.

Kuntosalin puoli on siirretty salin takaosassa olevaan huoneeseen ja tatamille on saatu lisää tilaa. – Tatami uusittiin kökällä ja se kasvoi 20 neliöltä. Vastaavaa tatamia ei ihan lähiseuduilta löydy!

Alajärven Kuntoportti haluaa profiloitua nimenomaan toiminnallisen harjoittelun ja kamppailulajien saliksi. Sinne voi tulla vääntämään pelkästään punttiakin, mutta painopiste on toiminnallisessa voimaharjoittelussa.

Pienellä kuukausimaksulla koko tila on käytössä 24/7, ainoastaan silloin kun tatamilla on vakiovuoroja, tatami ei ole muiden käytössä, mutta muihin tiloihin pääsee silloinkin.

Yrittäjät toivovat, että nyt kun toiminta on käynnistymässä, mukaan saataisiin kaivattuja ryhmiä esimerkiksi judoon, painiin ja muihin itsepuolustuslajeihin. Jos innokkaita ohjaajia löytyy, niin kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä, sillä Jani ja Tomi suhtautuvat kaikkiin uusiin avauksiin erittäin myönteisesti!

Itsepuolustuskurssi naisille

Sovittuja koulutuksia ja kursseja Alajärven kuntoporttiin on kevään aikana tulossa ainakin naisten itsepuolustuskurssi, jossa vetäjänä on Seinäjoelta Jenni Taijonlahti.

Hänellä on kymmenen vuoden kokemus kamppailulajeista ja ensimmäisenä suomalaisena naisena I Dan musta vyö Classic Krav Magassa.

– Tämä kurssi on vain naisille. Haluamme toteuttaa naisille itsepuolustuskurssin, jota vetää nainen, näin osallistumiskynnys pysyy mahdollisimman alhaalla.

Myös yleinen itsepuolustuskurssi on tulossa, sille voivat osallistua niin miehet kuin naisetkin. kevätkauden aikana alkaa myös toiminnallisen kuntokamppailun treenit pari kertaa viikossa, jossa voidaan välillä hakata säkkiä tai potkia puhtaasti kuntoilumielessä.

Syksyllä saataneen käyntiin myös kuntonyrkkeilytreenit.

Kuukausimaksun lisäksi salille saa myös kertakäyntejä ja perhekortteja, ovi aukeaa asiakkaille kätevästi kännykkäsovelluksella. Tilan ulko-ovikin on uudistusten myötä siirtynyt käyttäjäystävällisempään paikkaan ison pihan puolelle.

– Täällä on käytössä langaton netti ja kaiuttimet, joten treenatessaan voi vapaasti laittaa soimaan oman soittolistansa!

Salia aikaisemmin pitänyt Ville Pippola on tyytyväinen siitä, että toiminta jatkavat nyt yrittäjät, joilla on intoa panostaa siihen. Ville itse on edelleen aktiivinen treenaaja tiloissa, mutta pienet lapset ja taloprojekti vievät muuten oman vapaa-ajan.

– Parasta tässä on nähdä, miten innolla kaverit ovat kunnostaneet ja laittaneet paikkoja – kun ei ole itse enää tarvinnut olla sitä tekemässä, Ville nauraa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliRattijuopot työllistivät Pohjanmaan poliisia viikonloppuna
Seuraava artikkeliKyKy-Betset haastoi Vantaa Ducksin kahdesti Korson Lumossa