3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Jäädisco houkutteli hiihtolomalaiset viihtymään Aapiskujan kaukalolle!

Vimpelin keskustan läheisyydessä asuvat saattoivat havaita keskiviikkoiltana ilmassa kantautuvaa rytmikästä musiikkia sekä eri väreissä välkkyviä valoilmiöitä.

Vimpelin vapaa-aikatoimi yhdessä paikallisten 4H-yhdistyksen ja MLL:n kanssa olivat taas pistäneet parastaan järjestämällä hiihtolomalaisten iloksi jäädiscon Aapiskujan kaukalolle. Tapahtuma oli suunniteltu alkavaksi kello 18 ja päättyväksi kello 20.

MAINOS
MLL:n tunnelmallisesta kioskista löytyi herkut niin suolaisen kuin makeannälkäänkin.

Paikan päälle tullessa autoja oli kerääntynyt pihan täydeltä ja kaukalon jäällä pyörähteli musiikin tahdissa jo nelisenkymmentä erikokoista kypäräpäistä luistelijaa. Värikkäät valot loivat maagista tunnelmaa ja houkutteli jäälle mukaan viihtymään.

Myös musiikin laatuun oli panostettu, paikalla ei ollut mitään pientä keittiöradiota, vaan sitä toteuttamaan oli pyydetty ihan oikea DJ Seinäjoelta kunnon poppikoneineen, joka näytti todella tietävän, miten ihmiset saadaan vaihtamaan vapaalle ja tanssijalat vipattamaan!

Väkisinhän siinä alkoi aikuisellakin jalka steppaamaan jäätä vasten ja suupielet kaartua ”kymmentä vaille kaksi”-asentoon. Hetken kuluttua alkoivat kädetkin jo ottaa musiikin tuottamaa käskyä vastaan tuottaen rytmin mukaista taputusta toppahousuilla turjustettua reittä vasten. Musiikin jytinä levittäytyi miellyttävästi pitkin kehoa poistaen päivän kireydet ja arjentunnun.

Jäädiscoon oli kutsuttu ihan oikea DJ Seinäjoelta saakka, joka sai kaikenikäisten tanssijalat vipattamaan!

Luistelevat hiihtolomalaiset toivotettiin tervetulleiksi jäälle jakaen jokaiselle disco-teemaan sopivia pimeässä hohtavia erivärisiä valotikku-renkaita. Niiden kiinnittämiseksi lapset olivat keksineet toinen toistaan kekseliäämpiä ratkaisuja, osa keksi kiinnittää sen jääkiekkokypärän ritilään, joku oli pujottanut auki jätetyn renkaan lettinsä lomaan hohtamaan, osa oli kiinnittänyt sen takin hihan päälle loistamaan kaukalon hämärässä.

Kirkkaat kaukalovalotkin olivat hyvästä syystä nyt pimeinä. Tunnelmaa tuovien välkkyvien discovalojen lisäksi valokoristelua oli jatkettu kaukalon vaihtopenkkiaition seinälle. Kauniisti asetellut koristevalot toimivat samalla valonlähteenä MLL:n järjestämää kioskitoimintaa varten. Kioskista osallistujat saattoivat ostaa monenlaista purtavaa niin suolaisen kuin makeannälkäänkin. Tarjolla oli hyvä valikoima sipsejä, suklaapatukoita, tikkareita, pillimehuja sekä höyryävän kuumaa mehua ja kaakaota.

Tapahtuma oli saanut kiedottua epäilemättä kaikenikäiset osallistujat lumoihinsa, ympärillä näkyi eri-ikäisten hymyileviä kasvoja, persoonallisia luistelutanssi-esityksiä sekä kuului iloista naurua ja kikatusta. Täällä, jos missä saattoi aikuinenkin tavoittaa lomafiiliksen, vaikka päällä olisi täysi työviikko ollutkin.

Tapahtuman loppupuolella DJ keskeytti jytänsä hetkeksi ja haastoi jäällä discoilijat vielä tanssikilpailuun. Palkintona oli tarjolla leffalippuja kahdelle kisan parhaalle, joista toiset sai lopulta saavutettua omakseen kisan pienin osallistuja suoriutuen hienosti voittajaksi päättäväisyydellä ja rohkeudellaan.

Tanssikisan jälkeen isommat luistelijat levittäytyivät vielä viettämään jäljellä olevaa aikaa kavereidensa kanssa ja kehittelemään omia luistelukuvioitaan musiikin tahdissa. Pienimmät luistelijat alkoivat valua vanhempiensa johdolla hiljalleen kenkienvaihtoon ja koteihinsa iltapuuhia varten.

Upeasti järjestetty jäädisco sai houkuteltua lopulta kaiken kaikkiaan 50 lasta jäädiscoilun pariin, lukuun kun lisättäisiin vielä lasten mukana tulleet aikuiset, siinä taitaisi olla kasassa jo lähes satapäinen joukko arjesta irtautujia!

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät