Alajärven 4H-yhdistys työllistää ja järjestää kivaa tekemistä kesälomaan paikkakunnan lapsille!

Toiminnanohjaaja Marjo Yli-Mannila ja toiminnanjohtaja Mari Kaunisto Alajärven 4H-yhdistyksestä ovat suunnitelleet tulevaan kesään monipuolista tekemistä alakouluikäisille lapsille paikkakunnalla. Samalla työllistetään iso joukko nuoria.

Alajärven 4H-yhdistys järjestää tulevan kesän kesäloman alkuun runsaasti monipuolista ohjelmaa, sillä ajatuksella, että jos vanhemmat ovat töissä, löytyy alakouluikäisille lapsille jokin paikka missä päiväaikaan riittää touhua ja kavereita aina juhannusviikolle saakka!

Tämä on mahdollista, sillä yhdistys myös työllistää noin 20 iältään 13-17-vuotiasta nuorta eripituisiin jaksoihin kesätyöhön! Heitä nähdään ohjaajina leireillä, kerhoissa ja tapahtumissa. Yksi saa työpaikan myös somettajana, joka tekee somejuttua muista kesätyöntekijöistä ja erilaisista 4H:n tapahtumista!

MAINOS

– Työpaikkoja kannattaa edelleenkin kysellä, sillä olemme saaneet muun muassa Osuuspankilta tuen kahden nuoren palkkaukseen kesätyöhön ja myös muita avustuksia on haettu, vinkkaavat toiminnanjohtaja Mari Kaunisto ja toiminnanohjaaja Marjo Yli-Mannila tyytyväisenä siitä, että työpaikkahakemuksia saatiin tänä vuonna aikaisempaa enemmän!

Nuoria työntekijöitä tarvitaan, sillä myös toimintaa kesälle on suunnitteilla enemmän kuin aikaisemmin. Kesäkuussa pidetään peräti neljä viiden päivän päiväleiriä. Heti kesäloman alkuun viikolla 23 on luvassa Touhuleiri Alakylän koululla ja samaan aikaan Hupsis-leiri 4H-kellarille keskustaan!

Molemmat leirit ovat hyvin monipuolisia ja kaikilla leireillä tarjoillaan ruoka ja välipala. Hupsis-leirillä on paljon liikunnallisia juttuja.

Viikolla 24 on luvassa Kepparileiri Lehtimäellä ja Seikkailijat-leiri 4H-kellarilla! Seikkailijat-leirillä ollaan paljon metsässä ja luonnossa.

Viikko 25 onkin sitten jo juhannusviikko ja silloin kokeillaan ihan uudenlaista systeemiä, ja pidetään yksittäisiä leiripäiviä kellarilla, joihin voi osallistua vaikka kaikkiin, tai vain yhteen tai kahteen. Yksi päivä on omistettu legoille, yksi liikunnalle ja kolmas metsäsalapoliisitouhuille!

Lisäksi Lehtimäelle on tulossa koko kesän kestävä jalkapallokerho sekä kesäkuussa metsäsalapoliisit -kerho. Kerhoja on suunnitteilla myös Alajärvelle, mutta niiden osalta kuviot ovat vielä vähän auki.

Ilmoittautuminen leireille aukeaa pikapuoliin, joten vanhempien kannattaa olla ajoissa asialla varmistaakseen lapselle paikan!

Yrittäjiä kaivataan!

Nuorten työllistämissektorilla 4H huhuilee myös sellaisten nuorten perään, joilla olisi kiinnostusta yritystoimintaan. Haku on päällä erityisesti nurmikonleikkaukseen, haravointiin, ikkunoiden pesuun ja lastenhoitoon, joiden tekijöitä aletaan jo pian kysellä 4H:lta, mutta yrittäjiä ei ole ensimmäistäkään, paitsi Lehtimäellä lastenhoitoon on nyt yksi yrittäjä.

Myös nuorten omat yritysideat ovat aina tervetulleita ja huhtikuulta kesäkuulle on käynnissä myös etäyrittäjäkoulutus, johon kiinnostuneet nuoret voivat osallistua.

– Olemme järjestäneet kaikille yhdeksäsluokkalaisille Ajokortti työelämään -koulutuksen ja tavoitteenamme on, että jokainen ysiluokkalainen saisi tänä kesänä vähintään kahden viikon työkokemuksen.

– 4H itse työllistää nuoria mahdollisimman paljon, mutta myös kesätyöntekijästä kiinnostuneet yrittäjät voivat olla meihin yhteydessä. Voimme etsiä sopivan nuoren ja järjestää asian siten, että yrittäjä maksaa kaikki palkkaukseen liittyvät asiat 4H:lle yhdellä laskulla. Me maksamme nuorelle!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version