Vedolle hallihopeaa

534
Vimpelin Veto palasi hallipesiksessä mitalikantaan ja tuomisina on hopeiset mitalit. Kuva: Joona-Pekka Hirvonen/Joensuun Maila.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon Superpesis-miehistö palasi hallipesiksen SM-lopputurnauksessa mitalikantaan. Saaliina Joensuussa viikonloppuna pelatusta lopputurnauksesta on hopeaa.

Veto pelasi välierän Joensuun Mailaa ja finaalin Sotkamon Jymyä vastaan ja molemmissa ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikisasta. Lauantaina kaatui JoMa, mutta sunnuntaina ottelua hallinnut Veto joutui lopulta tunnustamaan kotarissa kainuulaiset juoksun verran paremmakseen, ottelunlopputuloksen ollessa 2–1k (0–1, 4–2, 0–0, 2–1).

MAINOS

Lopputurnausta isännöinyt JoMa nappasi pronssimitalit voitettuaan Kouvolan Pallonlyöjät.

Järjestyksessään 30. miesten hallipesiksen SM-turnaus petasi jo asetelmia tulevaa kautta varten. Veto lähti Joensuun lopputurnaukseen suosikkina ja on jo laajan, yhteen hitsautuneen ja monipuolisen pelaajamateriaalinsa perusteella vahva ehdokas terävimpään kärkeen.

Jymy osoittautui tutun vahvaksi ja loppuun saakka pelaavaksi joukkueeksi ja on kesän mittaan varmasti piikkinä useammassakin lihassa. Vedon vahvuudesta viikonloppuna oli poissa viime vuoden paras miespesäpalloilija eli Jukka-Pekka Vainionpää.

Mikko Kanala ei pelannut lauantaina, mutta nähtiin sunnuntaina puolustamassa Vedon värejä jokeripaidassa. Vedon nuorisokaartia edustava Veeti Kortehisto pelasi lauantain välierässä jokerina ja sunnuntaina numerolla ja kakkoskopparina.

Välierässä hän löi yhden ja toi kaksi juoksua. Vuoden lukkariksi valittu Teemu Kinnunen jatkoi puolestaan siitä mihin jäi viime syksynä. Lukkaroinnin rytminmuutokset ja korkeat tolpat purevat edelleen.

Tiukkaa taistoa

JoMa:n ja Vedon kesken käydyssä välieräottelussa Vedon vaivana olivat merkkisakkaukset. Välieräottelun avausjakson hävinnyt Veto kokosi rivinsä toisella jaksolla ja paremmuutta ratkottiin kotiutuslyöntikilpailussa.

Juho Heikkala nosti Vedon 2–2-tasatilanteeseen viidennessä parissa, joensuulaisten luultua Heikkalan lyöntiä laittomaksi ehdittyä jo tuulettaa finaalipaikkaa. Lyönti oli kuitenkin sisällä. Jatkopareissa JoMa jäi juoksuitta.

Vedon toisen parin Janne Mäkelä–Mikko Vihriälä sinetöivät Vedon finaalipaikan. ”Mäksän” vastustamaton lyönti osui Heikkalan lyönnin tapaan kakkoskoppari Juho Hacklinin tontille. Ottelu jää tilastoihin lukemin 1–2k (2–1, 2–4, 0–0, 2–3).

Finaalikohtaaminen tarjosi tiukkoja pesäkilpoja, hienoja yksilösuorituksia etenkin ulkokentällä ja parranpärinääkin. Veto lähti heti avausvuorossa haastamaan Jymyä ja teki jakson ainoan juoksun.

Vedon liikkuva ulkopeli esti hyvin Jymyn vastahyökkäykset. Myös toisella jaksolla Vedon kuparinen rikkoutui avausvuorossa. Ikivetolainen Janne Mäkelä lisäsi lyötyjen juoksujen saldoaan kolmannen aloittavalla.

Jymy iski kolmannen tasoittavalla neljästi ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu. Sisällä aloittanut Jymy onnistui kahdesti. Vedosta onnistui ensimmäinen pari eli Elmeri Anttila ja Aleksi Lassila. Finaalipelissä Vedolta palkittiin Jere Saukko ja Elmeri Anttila.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa