24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Vaasan vaalipiirin ennakkoäänillä RKP:lle yhden paikan menetys, Kokoomukselle yhden lisäys

Päivitys klo 22.53 kun vaalipiirin äänistä on laskettu 98,5 prosenttia:

Keskusta menettää Vaasan vaalipiirissä yhden edustajanpaikan ja Perussuomalaiset voittaa yhden.

MAINOS

Tämän jälkeen Perussuomalaisilla ja RKP:llä on molemmilla vaalipiiristä neljä kansanedustajaa, Keskustalla kolme, Kokoomuksella ja SDP:llä kaksi sekä Kristillisdemokraateilla yksi.

Alueemme ehdokkaista kukaan ei saanut edustajanpaikkaa. Ähtärin Mikko Savola uusi paikkansa, kuten myös Kauhavan Antti Kurvinen, molemmat Keskustan edustajina.

Päivitys klo 21.31 kun vaalipiirin äänistä on laskettu 73,9 prosenttia:

Mikko Savola on edelleen vahvasti kiinni edustajanpaikassa, mutta Harri Seppälä on tässä vaiheessa tipahtanut pois eduskuntaan valittavien listalta.

Ruotsalainen Kansanpuolue on saamassa samat neljä paikkaa eduskuntaan kuin aikaisemminkin, mutta nyt Keskusta on menettämässä yhden paikan ja jäämässä kolmeen paikkaan, ja Perussuomalaiset saamassa yhden lisää, nousten neljään paikkaan.

Alkuperäinen uutinen:

Vaasan vaalipiirissä ennakkoäänien perusteella Ruotsalainen Kansanpuolue on menettämässä yhden edustajanpaikan ja Kokoomus saamassa yhden lisää.

Muiden puolueiden paikkamäärät olisivat ennallaan.

Ennakkoäänten perusteella läpimenijöihin lukeutuisivat kirkkaasti mm. Keskustan istuva ähtäriläinen edustaja Mikko Savola, joka sai peräti 4632 ennakkoääntä. Kokoomuksen lapualainen Harri Seppälä on menossa uutena eduskuntaan ennakkoäänten perusteella, saatuaan 1689 ennakkoääntä.

Alueemme ehdokkaista ennakkoon sai ääniä Keskustan Sari Palmu 931, Kokoomuksen Sam Leinonanmieli 1133, Krisillisten Sampo Latvala 466, Vihreiden Jenni Kuisti 535 ja Vasemmiston Jussi Hilli 108 ääntä.

Heistä kukaan ei näillä näkymin ole nousemassa eduskuntaan.

Äänestysaktiivisuus

Vaalien äänestysaktiivisuus oli Alajärvellä 72,3 prosenttia, Vimpelissä 75,3, Soinissa 71,3 ja Lappajärvellä 74,2.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät