8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Vedolle korispronssia

Vimpelin Veto kirjoitti korishistoriaa voittamalla naisten Korisliiga -pronssia Forssan Alun kotikentällä.

Avausneljännestä hallinnut Veto kävi tasaisen kamppailun kotijoukkueen kanssa ja selviytyi lopulta ottelun voittajaksi ja kiinni mitalikantaan vahvalla päätösneljänneksen tekemisellään. ottelu päättyi koriluvuin 76–80 (25–28, 20–16, 18–14, 13–22).

MAINOS

Ottelua seurasi urheilutalo Feeniksissä 602 katsojaa, joukossa reilut 30 äänekästä Vedon kannattajaa. Vedon hallitsemalla avausjaksolla peli aaltoili kentän päästä päähän ja korisukka heilui tehokkaasti.

Ottelun edetessä taistelu ainoista jaossa olleista mitaleista jatkui kiivaana, mutta pisteitä ei napsittu avausneljänneksen tahtiin. Tauolle mentiin vähintäänkin kutkuttavissa 45–44-lukemissa.

Veto iski lopussa

Noin viisi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Alku johti seitsemällä pisteellä. Veto kurotti historiallista mitalia kohti 38. peliminuutilla Tynice Martinin kaukoheiton upotessa ja Vedon kaventaessa 74–72:een.

Tuulia Anttonen tasoitti pelin vapaaheittoviivalta ja upotti hetkeä myöhemmin kolme vaparia sisään: 74–77. Vapaaheitoissaan onnistunut Breon Gunnels herätteli vielä Alun toiveita päästä niskan päälle. Tynice Martinia rikottiin kaksi eri kertaa, eikä hän erehtynyt vapareissaan. Vedon kannattajat nousivat ottelun viime sekunneilla osoittamaan seisten suosiota omilleen.

Veto-luotsi Jukka-Pekka Kujala luonnehti joukkueen poksauttamaa paukkua uskomattomaksi suoritukseksi.

– Joukkueesta löytyi vielä tahtotila voittaa tämä peli. Onnistuimme oikeilla hetkillä tekemään ratkaisevat korit. Kausi on ollut meille tosi hyvä ja peli parani vuodenvaihteen jälkeen. Joukkueesta tuli tosi yhtenäinen.

Vedon pronssimitalistit: Tynice Martin, Minttu Isoranta, Karoliina Rytkönen, Riikka Kujala, Neea Rannanpää, Aino Riihimäki, Anni Kujala, Kristina King, Tuulia Anttonen ja Roosa Haapala. Päävalmentaja: Jukka-Pekka Kujala. Joukkueenjohto Juhani Rauhala, valokuvaus Joni-Petteri Hiirikoski.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät