24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Mobiili- ja erikoisautot starttaavat jälleen perinteikkäälle Vappuajelulle!

Alueemme mobiili- ja erikoisautoilijat ovat jo toistakymmentä vuotta ilahduttaneet muita tiellä liikkujia perinteikkäillä Vappuajeluillaan. Tänä vuonna mukaan odotetaan vähintäänkin 50 autokuntaa, jotka ajavat letkassa Lehtimäeltä Vimpeliin ja Lappajärvelle.

Mukaan Vappuajelulle ovat tervetulleita kaikki mobiiliautojen sekä erikoisautojen omistajat. Jäsenyyksiä tai osallistumismaksuja ei kysellä, vaan toivotaan mahdollisimman paljon samanhenkistä porukkaa yhteiseen tapahtumaan ja vaihtamaan kuulumisia taukopaikoille niin toistensa, kuin yleisönkin kanssa!

MAINOS
Vanhan Mersun keula on komea kuin karamelli!

Tapahtumaa organisoi mobilisti Hannes Lanamäki Lehtimäeltä, joka kertoo tapahtuman vetävän mukaan vuosittain mobilisteja ja erikoisautojen harrastajia ainakin Kuortaneelta, Soinista, Alajärveltä, Lehtimäeltä ja Vimpelistä.

Myös Perhossa on paljon vanhojen autojen harrastajia, jotka tulevat kulkuetta vastaan Vimpeliin.

Ajelu starttaa Lehtimäeltä vanhan Säästöpankin pihasta Vappuaamuna kello 10. Lähtöaikaa on hieman myöhäistetty kauempaa tulevien ja lapsiperheiden takia. Matka jatkuu Lehtimäeltä Vimpeliin Vetohallin pihaan Rantakankaan, Levijoen ja Hoiskon ohi niin, että Vimpelissä pysähdytään noin tunnin ajaksi kello 11-12.

Tästä matka jatkuu puoliltapäivin Halkosaaren ohi Lappajärvelle Kivitippuun, jossa on mahdollisuus ruokailla.

Kaikissa pysähdyspaikoissa yleisöllä on mahdollisuus tutustua autoihin ja reitin varrella näkee niiden lipumista ohitse vauhdilla, jossa kaikki pysyvät mukana ja sellaisin välimatkoin, mikä on turvallinen.

Mukana tulee olemaan mobiiliautoja 50-luvulta aina 90-luvulle saakka sekä erikoisautoja, amerikanrautoja yms.

– Kokkolassa, Seinäjoella ja Pietarsaaressa järjestetään isoja vappuajeluja, joissa voi olla jopa toista sataa autoa. Tämä meidän Vappuajelumme on kuitenkin pienien paikkakuntien tapahtumista suurin, Lanamäki kertoo.

Lanamäki kertoo, että ajelulla mukana on varmasti useita ns. kansanautoja, kuten 60- ja 70-lukujen Volkkareita, Datsuneita ja Popedaa, jotka varmasti herättävät monia muistoja yleisössä.

– Kaikkien erikois- tai mobiiliautojen omistajien kannattaa lähteä mukaan ajelulle jo ihan mielenkiinnon vuoksi, tapaamaan ja juttelemana muiden harrastajien kanssa! Ja toivottavasti näemme paljon yleisöä reitin varrella sekä pysähdyspaikoilla!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät