8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Sydänviikkoa Alajärvellä leikkien ja tanssien!

Kevään Sydänviikko tulee taas 7.-14.5. ja tänä vuonna teemana on Liikkuen hyvää sydämelle. Alajärven Sydänyhdistys on ottanut teeman tosissaan ja tällä kertaa Sydänviikkoa vietetään liikkuen eri tavoin ja eri-ikäisten alajärveläisten kanssa!

Viikko käynnistyy maanantaina 8.5. Alakylän eskareiden sekä eka- ja tokaluokkalaisten kanssa ja Paavolan koulun ekaluokkalaisten kanssa. Sydänyhdistyksen väki jalkautuu kouluille leikkimään lasten kanssa perinteisiä pihaleikkejä, kuten polttopalloa ja kymmentä tikkua!

MAINOS

– Perinneleikkien vieminen kouluille on pitkäaikainen haaveeni ja nyt siihen tarjoutui hyvä tilaisuus, kertoo Alajärven Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Anneli Murto. Entisajan leikit ovat hyvin liikunnallisia, ne sopivat hyvin välituntileikeiksi tai vaikka koulun jälkeenkin leikittäviksi!

Anneli itse on lapsena asunut koululla ja hän muistaa, miten koulun jälkeenkin lapset kokoontuivat yhteen leikkimään. Monet leikit keksittiin itse, koska valmista ei aina ollut ja liikuntaa tuli näin kuin huomaamatta.

Vaikka ajat ovat muuttuneet, niin tämänkin päivän lapsille leikki on tärkeää ja jos niihin yhdistyy vielä liikkuminen ulkosalla, mikä sen parempaa?

Kouluista käydään tänäkin keväänä vain kahdella, koska väkeä ei ole niin paljon, että kaikille ehdittäisiin. Siksi eri tapahtumia viedään aina vuoroittain eri kouluille.

Tiistai on Sydänviikolla perinteisesti apteekin päivä, ja niin myös tällä kertaa. Kello 10-14 välillä apteekista saa sydäntietoutta ja voi käydä mittauttamassa mm. verenpaineensa.

Keskiviikkona sitten rävähtää jälleen jotain ihan uutta – tanssi nostetaan esille hyvänä liikuntamuotona!
Alajärven Nuorisoseuralla starttaa nimittäin kello 13 päivätanssit, joissa voitanssia kahden setin verran mukavaa tanssimusiikkia, jotka tahdittaa Jorma Salmi Vimpelistä.

Tanssit ovat kaikille avoimet ja maksuttomat, väliajalla juodaan kahvit! – Tanssi on oivallinen liikuntamuoto ja mukaan kannattaa lähteä, vaikka sitä omaa paria ei olisikaan, Anneli kannustaa! – Ilo tanssista on kaikkein tärkein asia!

Torstaina siirrytään ulkosalle ja Kitron stadionille, jossa on tarjolla Laidunkauden avajaiset ja monenlaista ulkoliikuntaa. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Järvi-Pohjanmaan Senioreiden kanssa ja se on kaikille avoin!

Luvassa on mahdollisuus kiertää kävelyreitti, on erilaisia pelejä kuten bocciaa, porraskävelyä ja muita toimintapisteitä. Jos on sateinen sää, monenlaista toimintaa voidaan toteuttaa katoksen alla. Tarjolla on makkaraa ja kahvia – niin tavallista kuin nokipannukahviakin!

Koko viikko mennään siis liikunta edellä yhdessäolosta nauttien! Uudistuneella ohjelmalla pyritään tavoittamaan yhä uusia ihmisiä mukaan yhdessä liikkumisen iloon!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät