1.5 C
torstai 28.3.2024

Ankkurien superpesimiehistö kohtasi Koskenkorvan ja Vedon

Ankkurit kohtasi ennen runkosarjan avausta lauantaina harjoitusotteluissa Kitrolla Koskenkorvan ja sunnuntaina matkattiin Vimpelin Vedon vieraaksi.

Koskenkorva oli Kitrolla niukasti parempi kotiutuslyöntikisan jälkeen jaksoin 1-2 (6-2, 2-5, 2-2, 1-2k) Vimpelissä Ankkurien kotiutukset jäi piippuun. Veto vei ottelun jaksoin 2-0 (3-0, 3-0)

Ankkurit kohtasi harjoitusottelussa lauantaina Koskenkorvan

Jakso alkoi nihkeällä sisäpelillä molemmilta joukkueilta. Ensimmäinen vuoro ei tuottanut juoksuja taululle. Toisessa vuorossa Ankkurien sisäpeli aukesi ja nähtiin myös jakson ensimmäinen juoksu, kun Lauri Ihamäki kotiutti kumuralla Elmeri Koivusalmen.

Koskenkorvan tilanteiden rakentelu sen sijaan ei onnistu Ankkurien loistavan ulkopelin ansiosta. Kolmannen vuoron aloittavalla Ankkurit lisää johtoaan lukemiin 3-0, kun Juho Ihamäki ja Jere Peltomäki onnistuivat kotiutuksissa.

Koskenkorvan sisäpeli aukesi vuorossa ja he kavnsivat tilanteeksi 3-2. Juoksujen lyöjinä kunnostautuvat jokeritykit Marko Pelkonen ja Petteri Kortelainen.

Ankkurien hyvä sisäpeli jatkuu myös jakson ratkaisevassa vuorossa. Ajotilanteessa Juho Ihamäki tinttasi kakkospuolelta pallon maisemiin ja Atte Kuosmanen sekä Joona Peltokangas juoksivate kotiin. Perään vielä Riku Utanen löi taululle numeroiksi 6-2 kotiuttamalla Pyry Alasen.

Ankkurien ulkopeli on Koskenkorvan sisävuorolla rautaa ja jakso päättyi sinikeltaisille 6-2.

Toisen jakson ensimmäisen aloittavalla vuorolla Koskenkorva siirtyi 0-1  johtoasemaan Ankkurien ulkokentän avustuksella, kun polttoyritys kolmospesälle meni harhaan ja Anttoni Jakobsson juoksi kotiin.

Ankkurit ei omalla vuorollaan tilanteita saanut aikaan. Toisessa vuorossa molemmilla joukkueilla oli paikkansa juoksujen tekoon, mutta taululla pysyivät lukemat 0-1.

Kolmannen aloittavalla Koskenkorvan sisäpeli kulki ja siirtyivät 0-5 johtoon. Ensimmäisestä kolmesta lyödystä vastasi Matias Rauhala, joka löi pallon keskeltä takaa läpi. Kotiin juoksi Santtu Luhtavaara sekä Jesse Rantamäki.

0-5 juoksusta vastasi Juho Hakomäki, joka löi Rauhalan kotiin tuplajuoksun arvoisesti. Ankkurit avasi jakson juoksutilin omalla vuorollaan, kun Juho Ihamäen kolmosluukun puhkaisulla Pyry Alanen juoksi kakkospesältä kotiin saakka.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurit sai yhden lohdutusjuoksun taululle, kun Juho Ihamäki kotiutti Elmeri Koivusalmen. Jakso Koskenkorvalle merkattiin lukemin 2-5.

Supervuoron aloittavalla Koskenkorva löi kaksi juoksua, kun Pelkonen ja Lauri Vuollo onnistuivat kotiutuksissa. Ankkurit tuli omalla vuorollaan tasoihin kahdella ensimmäisellä lyönnillä.

Elmeri Koivusalmi löi kärkenä pallon takaa maisemiin ensimmäisellä lyönnillä kunnarin arvoisesti ja seuraavana Mikael Penninkangas saatteli välilyönnillä Koivusalmen kotiin. Lisäjuoksuja ei enää Ankkurit onnistunut saamaan ja supervuoro tasattiin lukemin 2-2.

Koskenkorva ratkaisi ottelun voiton kotiutuslyöntikilpailussa. Koskenkorva onnistuu aloittavalla sisävuorolla kahteen otteeseen. Lyöjinä kunnostautui Petteri Kortelainen sekä Juho Hakomäki.

Ankkurit ei onnistunut kuin kerran omalla vuorollaan, kun Ville Keltikangas kotiutti Pyry Alasen. Ottelu kirjattiin Koskenkorvan voittoon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen jaksoin 1-2 (6-2, 2-5, 2-2, 1-2k).

Vimpelin vieraana sunnuntaina

Ankkurit matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi Saarikentälle kevään viimeiseen harjoitusotteluun ennen runkosarjan alkua. Veto vei ottelun jaksoin 2-0 (3-0, 3-0) .

Tilanteiden rakentelu ottelussa oli melkoisen tasaväkistä. Vedon kotiutusosastolla kuitenkin ruuti oli paljon kuivempaa kuin Ankkureilla. Veto sai rakennettua ottelussa kolmetoista kolmostilannetta ja näistä tilanteista kuusi päätyi juoksuun.

Ankkurit sen sijaan rakensi kolmostilanteita ottelussa kahdeksan, mutta juoksusarakkeeksi jäi pyöreä nolla. Ankkurien onnistujina voidaan ottelusta ottaa esiin Mikael Penninkangas, joka pelasi 100% sisäpeliä (KL 7/7) sekä ulkopelissä vahvasti esiintynyt Sasu Iivarinen, joka palasi pienen loukkaantumisen jälkeen pelikentille.

Torstaina 11.toukokuuta Superpesiksen runkosarja alkaa Ankkurien osalta ja jälleen matkataan Vedon vieraaksi.

Lauantaina 13.5 kello 15 korkataan Kitro runkosarjan osalta, kun vastaan tulee vieraita Imatralta!

Kotiavauksessa lauantaina alkutahdit pelille lyö Maamme-laululla The Voice Of Finland voittaja Onni Kivipelto!