24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Varavahti: Superpesis odottaa nuorten esiinmarssia

Hyvään vauhtiin pääsemässä olevasta miesten Superpesiksestä odotetaan tasaista taistoa. Joukkueiden välisten näkymien ohessa pesäpallopohdiskelijat miettivät pelaajien välisiä asetelmia. Satunnaisotannalla toteutetusta gallupintapaisesta ponnahtaa esille odotettavissa oleva nuorten pelaajien rynnistys. Kuka tai ketkä nostavat tasoaan, ratkovat joukkueilleen jakso- tai otteluvoittoja tai siirtävät itsensä tuikkimaan pesistaivaalle?

Timantit on ikuisia ja tilastot tilastoja. Ankkureiden Superpesis-debytantteihin kuuluva Elmeri Koivusalmi on osoittanut liukkautensa kärkietenemisissä. Kärkietenemisten tilastossa alajärveläisnuorukaisen taakse on jäänyt monta kokeneempaa pelimiestä.

MAINOS
Ankkurien pelaaja Elmeri Koivusalmi
Elmeri Koivusalmi, AA. Kuva: Ville Vuorinen

Koivusalmi on vuosimallia 2001 ja ykköskärjen veturina kuuluu joukkueensa avainpelaajiin. Reilua vuotta nuorempi Vedon Juho Heikkala on jo paaluttanut paikkansa Vedon pelaavassa yksikössä. Tällä kaudella häneltä voidaan aivan perustellusti odottaa sisäpelissä yhtä napsua lisää. Ankkureista ei sovi unohtaa pelinjohtajien rankingissa tulokaspelaajamaininnan saanutta Tuukka Etulaa. Sinikeltaisista lyöntivoimaa löytyy myös esimerkiksi 24-vuotiaalta Juho Ihamäeltä, joka pommitti IPV:n takakentästä pajatson tyhjäksi. Aurinkopallo tai ei, sillä lyönnillä sinetöityi supervuoro ja ottelu. Antin montun vieressä Koskenkorvalla jokeri mätti kolme juoksua toisella jaksolla ja toisen mokoman kotarissa.

Superpesiksessä pelannee tällä kaudella noin 210 pelaajaa, joista tällä vuosituhannella syntyneitä on ainakin 80. Kauden aluksi koottujen tilastojen perusteella painotetulta keski-iältään nuorin nippu tulee Pattijoelta, 23,8 vuotta. Ankkurit on toiseksi nuorin (24,1) ja Imatran Pallo-Veikot kolmanneksi nuorin (24,9). Keski-iältään korkeimmat joukkueet ovat kuitenkin alle kolmenkympin. Manse on ikätilaston kärjessä (29,2), kakkosena Kempeleen Kiri (29,1) ja kolmantena Joensuun Maila (29,0). Vedon rosterista löytynee sarjan nuorimpiin kuuluvat pelaajat, vuosimallia 2006 olevat Jussi Vihriälä ja Konsta Sova. Konsta ei ole vielä päässyt näyttämään osaamistaan Superissa, mutta paukuttelee juoksuja Veteli Pesiksen poikien Superpesis-kokoonpanossa ja Vedon suomensarjajoukkueessa. Jussi seurasi velipoikiensa Mikon ja Laurin jalanjälkiä miesten Superpesikseen jo viime kesänä.

Nuorten pelaajien kehitykselle tekee hyvää saada monipuolisesti pelikokemusta ennen kuin kutsu käy miesten Superpesis-joukkueeseen

Nuorten pelaajien kehitykselle tekee hyvää saada monipuolisesti pelikokemusta ennen kuin kutsu käy miesten Superpesis-joukkueeseen. Viime kaudella Vedon Eemeli Lassila (s. 2005) paikkasi ennakkoluulottomasti ja katsojia ihastuttaneesti Teemu Kinnusta lautasen ääressä. Nuorukaisen polvet eivät tutisseet, tolppa tippui lautaselle ja otteista näkyi, että pelejä ja treeniä on alla.

Kun nyt nuorista puhutaan, niin täytyy vielä erikseen mainita Superpesiksen ikäpresidenttikin, Juha Korhonen, 43 vuotta. ”Kore” hallinnoi kunnaritilaston kärkipaikkaa, mutta ei tätä kirjoittaessa vielä ollut ennätystään päässyt kaunistelemaan.

Varavahti on Torstai-lehden pesiskolumnisti, joka tarkastelee pesäpallokesää vahvasti järviseutulaisesta näkökulmasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät