MAINOS

Alasen talossa vilkas avaus Kauhajärvellä

Alasen talo Järviseudun rajakylässä Lapuan Kauhajärvellä avautuu jälleen tänä kesänä yhteisömummolaksi kaikille maaseutuelämästä pitäville. Avausviikonloppua vietetään 10.-11. kesäkuuta yhdessä Avoimet kylät -verkoston kanssa. Pihan häkkeihin on saatu taas suloisia pupuja ja kanoja.

Luvassa on Ilo irti –käsityönäyttelyn avajaiset, kesäkahvila ja kirppistelyä. Tuotemyynnissä Alasen talon hyväksi on mm. hopeisia enkelikoruja, taidekortteja ja grafiikkaa ja päivää voi jatkaa iltanuotiolla grillaten. Tuotto käytetään Alasen talon ylläpitoon.

MAINOS

– Autiosta sukutalosta on muutamassa vuodessa kehittynyt avoin kohtaamis- ja toimintapaikka, jonka toiminta palkittukin Aisapari ry:n Vuoden intoilu – tunnustuksella, kertoo taloa ylläpitävän Ketolan Paksun sukuseuran puheenjohtaja, arkkitehti Kirsi Ojala.

Sukuseura on kutsunut jälleen tänä vuonna kesäpehtooreiksi kolme nuorta kaupunkilaisnaista, jotka hoitavat eläimiä ja järjestävät toimintaa yhdessä sukuseuran ja kyläläisten kanssa.

Kesän uutuutena on kesäpehtoorien järjestämä Alasen Taidefestivaali 22.-30.7.

Festivaalivastaava Tiiu Hyyryläinen on edelliskesien pehtoori, joka kutsuu nyt Alaseen kaiken ikäisiä luovan alan tekijöitä inspiroivaan miljööhön, tuomaan teoksiaan nähtäväksi ja yöpymäänkin talossa. Taide on esittäytyy taiteena pihalla ja puimaladossa, ja luvassa on taiteilijaluentoja ja työpajoja (alasentaidefestivaali.fi)

Muuta vilkkaan kesäohjelman antia ovat muun muassa juhannusjuhla, kesäkahviloita, muisteluiltoja, art journal -kurssi ja englannin kielikahvila. Ohjelmaa voi seurata ja mukaan menoon liittyä Fb-sivuilla Alasen talo ja Ketolan Paksun sukuseura.

MAINOS
Exit mobile version