Laavulauluja ja Karikko-viikko

Kulttuuriyhdistys Karikko ry järjestää Lappajärvellä laavulauluja ja Karikko-viikon, jonka ohjelmaan sisältyy naurujoogaa, Eino Leinon runoja ja kehorytmiikkaa. Valokuva Päivi Kultalahti.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kulttuuriyhdistys Karikko ry järjestää kesäiltojen ratoksi yhteislauluiltoja Lappajärven rannoilla. Tapahtumissa lauletaan tuttuja lauluja Karikon muusikoiden säestyksellä.

Laavulaulut järjestetään neljänä peräkkäisenä keskiviikkoiltana eri laavuilla kello 19–20. Ensimmäiset laavulaulut lauletaan keskiviikkona 28.6.

MAINOS

Kärnän laavulla (Korkeasaarentie 5). Seuraavat laavulaulut järjestetään 5.7. Kivitipun kodalla (Nykälänniemen pohjoisrannassa, lähellä Golf-clubia ja Kirkkovenekatosta). Karvalan nuorisoseuran pihamaalla (Karvalantie 100) lauletaan 12.7. ja Itäkylän kylätalon pihamaalla (Uimalantie 39) 19.7. Tapahtumissa on säävaraus ja hyttysvaroitus.

Karikko-viikko

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla vietetään Lappajärvellä Karikko-viikkoa. Ohjelma on Kulttuuriyhdistys Karikon tuottamaa.

Tiistaina 4.7. on tarjolla naurujoogaa klo 19–20 Kivitipun ryhmäliikuntatilassa (kellarikerros). Ryhmässä nauru tarttuu ja ilo moninkertaistuu. Naurujooga tarjoaa sosiaalisen, myönteisyyttä ja iloa edistävän kohtauspaikan arjen keskelle.

Toiminta on yksinkertaista: naurujoogassa nauramme ilman syytä, haemme nauruamme leikkimielisillä nauruharjoituksilla ja teemme yksinkertaisia syvähengitysharjoituksia. Lopussa on vapaan naurun aika ja rentoutus.

Naurujooga-tuokio on kaikille avoin. Mukaan tarvitset juomapullon, jumppapatjan, kevyen peiton ja uteliaan asenteen. Mukaan mahtuu kymmenen ensimmäistä tulijaa. Naurujoogan ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja, naurujoogaohjaaja Katja Kujala.

Keskiviikko 5.7. kello 19–20 on vuorossa laavulaulut Nykälänniemen pohjoisrannan kodassa. Tuttuja lauluja säestää Karikon muusikot. Kodassa palaa valkea, joten omat eväät voi ottaa mukaan.

Runon ja suven päivän iltana eli torstai 6.7. kello 20.30 alkaen Terrace Kirpussa Karikko goes Eino Leino! 

Kulttuuriyhdistys Karikko tulkitsee Eino Leinon runoja lausuen, soittaen ja laulaen.

Viikon päätteeksi perjantai 7.7. järjestetään vielä Kehorytmiikka-työpaja kello 19–20 Kivitipun ryhmäliikuntatilassa (kellarikerros). Kehorytmiikka on musiikillista ilottelua kehon ääntä käyttäen. Työpajassa soitetaan omaa kehoa yhdessä ryhmän kanssa.

Kehorytmiikassa musisoidaan muun muassa taputtamalla, tömistelemällä, napsuttelemalla ja halutessaan myös ääntä käyttämällä. Kehorytmiikka on laajalti käytössä oleva kansanperinne, joka on levinnyt Suomeen Oseaniasta ja Afrikasta.

Keho on soitin, joka kulkee jokaisella aina mukana. Soittimesta saa monenlaisia ääniä ja erilaisten rytmikudosten avulla luodaan yhtenäinen musiikillinen kokonaisuus. Työpaja sopii kaikille eikä aiempaa musiikillista osaamista tarvita.

Mukaan voit ottaa vesipullon ja iloisen, uteliaan mielen. Kehoa ja ääntä kohdellaan lempeän kunnioittavasti. Työpajan harjoitteet tehdään aina jokaisen omien taitojen puitteissa omaa kehoa kuunnellen. Työpajan ohjaa musiikkikasvattaja Maija Perälä.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia kaikille. Osallistujiksi ovat tervetulleita paikkakunnan ja lähialueen asukkaat, kesäasukkaat ja matkailijat.

Tuija Ahola

MAINOS
Edellinen artikkeliEetu Rekonen ei jatka sinikeltaisissa
Seuraava artikkeliFingrid on valinnut reitin kantaverkon voimajohdoille Kalajoen Jylkästä Alajärvelle