8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Antiikkikeräilijän pihamaalle avautui kirpputori, koska tavaraa on jo liikaa

Lapuantien varteen Alajärven Sissalassa on kohonnut kirpputorista kertova kyltti, koska vähintäänkin 40 vuotta huutokauppoja ja kirpputoreja Suomessa ja Ruotsinkin puolella aktiivisesti kierrelleen Tapio Kangastien kodissa ja varastoissa kaikki paikat alkoivat olla täynnä antiikkia.

Vuodelta 1897 peräisin olevat lapsen rattaat muuntuvat myös vaunuiksi. Ne ovat täysin kunnossa ja käyvät niin käyttöön kuin koristeeksi.

60 vuotta autoja korjanneelle miehelle oli jäänyt sopivasti tyhjää tilaa korjaamorakennuksesta, joten nyt paikalla on avattu antiikin kotikirpputori, joka on avoinna aina kun Tapio on kotona. Avoinna olosta kertoo tienlaidassa oleva kyltti.

MAINOS

Antiikin ystävän ei tarvitsekaan pettyä tähän aarreaittaan poiketessaan, sillä myyntiin laitetut tavarat ovat toinen toistaan hienompia. Kaikesta näkyy, että tavaraa on hankittu itselle eikä myyntitarkoituksessa.

Arabian maitokannuja on tarjolla monen kokoelman täytteeksi.

Moni talonpoikaisrokokoota edustava huonekalu on Tapion käsissä myös entisöity ja laitettu entistä parempaan iskuun.

Esillä on monenlaisia antiikkihuonekaluja ja Arabiaa, maitokannuista on erityisen hieno kokoelma kaksinokkaisesta kannusta alkaen. On patsaita, kelloja, lamppuja ja jopa 1800-luvun lopulta olevat upeat lapsen rattaat käyttöön tai koristeeksi! Useimmista tavaroista Tapio osaa kertoa tavaran historiaa, osa niistä on ollut hänellä jopa vuosikymmeniä.

1800 -luvulta peräisin olevassa komeassa kaappikellossa on tyyliä.

– Vintiltä tavaraa löytyy vielä lisääkin, mutta en minä kaikkea myy, Tapio toteaa. – Siellä on muun muassa Eliel Saarisen 1912 Helsingin Pörssiklubille suunnittelema sohva!

Aikaisemmin Tapio on pitänyt kotonaan kirpputoria pariin otteeseen mutta vain muutaman päivän ajan kerrallaan. Paljon tavaraa hän on sen sijaan myynyt Juthbackan isolla rompetorilla Uusikaarlepyyssä. Nyt kuitenkin on aika myydä pois enemmän isompaakin tavaraa, koska sitä on niin paljon ylimääräisenä.

Tästä aarreaitasta löytyykin paljon kiinnostavia tuotteita todellisille antiikin tuntijoille ja arvostajille. Vaatetavaraa ei tarjolla ole lainkaan, mutta mukana on myös sarjakuvalehtiä, joitain arvokirjoja ja paikan entisestä historiasta kertovia auton osia, osa jopa uusia.

Kannattaakin poiketa, kun ajelee Alajärveltä päin Kanavan Kevarin ohi Lapuan suuntaan. Kanavan Kevarilta matkaa on enää 300 metriä.

Tuula Jokiaho

Huonekaluista löytyy tarjontaa tästä italialaisesta siroista ryhmästä talonpoikaisrokokoohon.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät