Kyllä taas jännittää

Miesten Superpesis-kausi on täyttänyt jo aikapäivää sitten odotukset siitä, että kaudesta tulee aikaisempaa jännittävämpi ja tasaisempi. Kärkikaksikko Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy porskuttavat tasaisesti eteenpäin, mutta niiden kovimmilla haastajilla on ollut omat yllättävätkin töyssynsä matkan varrella.

Tomi Niskasen ja Pasi Tyynelän ohjastama Veto on sunnuntain jäljiltä ylhäisessä yksinäisyydessään sarjakärkenä ja etenemässä kohti runkosarjan voittoa. 24 pelattua ottelua, 60 pistettä. 293 tehtyä ja 127 annettua juoksua. Vanha tuttu Sotkamon Jymy on kahdeksan, Joensuun Maila 16:n, Kouvolan Pallonlyöjät 17:n, Kempeleen Kiri 18:n ja Manse PP 20 pisteen päässä. Tahko huohottaa tamperelaisista pisteen päässä.

MAINOS

Jännitystä riittää myös keskipalkissa Tahkon takana, jossa Pattijoen Urheilijat Kiteen Pallo -90 ja Seinäjoen JymyJussit ovat pisteen sisällä. Imatran Pallo-Veikot on tällä hetkellä säälipleijarien ja putoamiskarsinnan välimaastossa eli näennäisesti turvassa, vaikka ei sekään kokonaan kuivilla ole. Koskenkorvan Urheilijoilla on 20 ja peränpitäjä Alajärven Ankkureilla 15 pistettä.

Varavahti möläytti julki jo toukokuussa ennen kauden alkua, että Kempele on mitalisuosikki. Asiantuntijat eli pelinjohtajat olivat rankanneet KeKi:n vasta kuudenneksi. Sarkkirantalaiset eivät ole olleet yhtä varmoja kuin mitä olisi voinut olettaa. Heikosti joukkue ei kuitenkaan ole esiintynyt. Viime perjantaina Kitrolla KeKi oli kuitenkin vastaantulija. Kolmostilanteet Ankkureille 15–4, kärkkärit 33–21 ja ottelu 1–0 (4–1, 1–1). Oli hienoa seurata, miten pelin huipennusta valmisteltiin Juha-Matti Jaatisen lyöntijärjestyksen sekoittamisella toisen jakson viimeisessä vuorossa. Ankkurit ansaitsi voittonsa, vaikka pikkuisen jäi taas jossittelua humisemaan ja kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton jäädessä vielä tulemaan. Samat fiilikset jäi Imatran-vierailulta. Kolmostilanteissa AA oli takamatkalla ja harmittavasti kotijoukkue sai molemmilla jaksoilla lahjajuoksun. Avausjaksolla harhaheitolla ja päätösjaksolla vapaataipaleella. Runkosarjassa Ankkurit pelaa vielä Mansen vieraana ja isännöi Vetoa.

Saa nähdä, millaisen iskun KeKi virittelee tiistaiksi Saarikentälle, jossa se on useasti kiusannut Vetoa ja viimeksi napannut vierasvoiton melko tasan kaksi vuotta sitten. Saarikentälle sinipaidat tulevat viidenneltä sijalta ja Vetoon peilaten 18 pisteen takamatkalta. Neljännen sijan Kouvolan Pallonlyöjiin on sunnuntain jäljiltä eroa vain piste. Kopla kohtaa tänään maanantaina JymyJussit vieraissa.

KeKi ei ole ainoa, jolla on pykinyt. Viime kaudella hienosti pelannut Hyvinkään Tahko ei ole saanut ihan samanlaista tasaista lentoa aikaan tällä kaudella. Pelin sisällä sillä on saattanut olla kaksi täysin erilaista jaksoa. Toisessa Raimo Braggen suojateilta on onnistunut lähes kaikki, toisessa sitten ollut sysimustaa. Viimeksi sunnuntaina Pihkalassa keltapaidat vajosivat polvilleen Vetoa vastaan avausjakson toisessa vuoroparissa. Tokalla jaksolla se iski kaksi kertaa johtoasemaan, pysyi Vedon kelkassa kaksi vuoroa ja joutui sitten kolmannessa vuorossa nöyrtymään. Tahkon Petteri Alanen on juonikas lukkari ja väläytteli taas taitojaan sunnuntaina. Toivottavasti hän pääsee näyttämään osaamistaan koko pesiskansan edessä Itä–Lännessä. Pihkalan palkintoraati oli sunnuntaina sitä mieltä, että matsin parhaan ulkopelaajan palkinto annetaan kotijoukkueen kakkosvahdille, vaikka vieraat iskivät ottelussa 30 kolmostilanteestaan 20 juoksua. Palkitun Samu Kyhyräisen puolustukseksi voi sanoa, että etenkin Tahkon kolmospuoli oli helteessä Vedon lyöntimyllyssä. Suorasta puolivälieräpaikasta tappeleva Tahko pelaa runkosarjassa vielä kotonaan KiPa:n ja Mansen, vieraissa Jymyn.

Myös Joensuun Mailalla on ollut mustempia kausia, vaikka keikkuu sarjataulukon kolmannella sijalla. Kiteen-paikallistaiston se vei puhtaasti, mutta muutamassa sitä edeltäneessä peleissä pistepussi ei täyttynyt ennakko-odotusten mukaisesti. Mansesta riittää edelleen puhetta ja palstamillimetrejä ja lisätäänpä niitä. Se käy tosiaan Tahkon kanssa taistoa suorasta pudotuspelipaikasta. Perttu Ruuska on ollut hirmulatingissa ja manselaisten sisäpelin primus motor. Manse mittaa elokuun alun kuntoaan vielä JoMa:a, Tahkoa, Jymyä ja Ankkureita vastaan. Joukkue on varmasti valmis tappelemaan paikasta auringossa viime syksyn finaalipettymyksen ja etenkin alkukaudesta pelillisistä otteista huomiota vieneen Kohos-kohun jäljiltä.

Pesisjännäreillä on edessään jännittävä pikamatka, jossa pelataan jo tosipelejä. Runkosarja päättyy elokuun kymmenentenä ja silloin ollaan viisaampia sen suhteen, miten jatko-ohjelmat rakentuvat. Myös miesten Ykköspesiksessä eletään isojen asioitten äärellä. Haminan Palloilijat ja Puijon Pesis ovat karussa ja ylittäneet 40 sarjapisteen rajan. Jyväskylän Lohi, Kannuksen Ura ja Oulun Lippo ovat saaneet kasaan 35 pistettä. Viime kauden päätteeksi sarjaa vaihtanut Kankaanpään Maila on 34 pisteessä. Tiukkaa ja jännää on siis sielläkin, kun joukkueilla on pelaamatta 3–5 ottelua. Neljä parasta joukkuetta pelaa Ykköspesiksen välierissä ja välierien voittajat loppuottelussa. Loppuottelun voittaja nousee ensi kaudeksi Superpesikseen ja hävinneen kausi jatkuu Superpesis-karsinnassa.

MAINOS
Exit mobile version