Kuusela kiskaisi keihäshopeaa

Toni Kuusela mittautti keihään karsinnassa yhden heiton. Sillä irtosi karsinnan 13. sija.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon keihäänheittäjä Toni Kuusela sijoittui toiseksi Lahdessa käydyissä Kalevan kisoissa. Vetolainen varmisti hopeamitalin viidennen kierroksen heitollaan. Alajärven Ankkureiden viisimiehisestä joukkueesta parhaiten pärjäsi seiväshyppääjä Mikko Paavola olemalla loppukilpailun viides.

Kuusela oli keihäskarsinnan viides tuloksellaan 71,29. Ankkureiden Aleksi Yli-Mannila oli karsinnan kymmenes ja viimeinen finaalipaikan lunastanut tuloksella 70,70. Loppukilpailussa Kuusela astui kuudesta heitostaan toisen, kolmannen ja neljännen yli. Vetolaisen viidennen kierroksen kiskaisussa keihäs tuli alas 83,38 metrin kohdalla. Kaleva kisa -voittoon heitti Oulun Pyrinnön Oliver Helander tuloksella 85,32. Kuopion Reippaan Taneli Juutinen sai pronssia 78,38-metrisellään. Ankkureiden Yli-Mannila ei heittänyt finaalissa.

MAINOS

Paavolalle kauden paras, Ihamäki kolarissa

Seipään karsinnassa Mikko Paavola teki paluun kilpakentille ja hyppäsi karsinnan toiseksi parhaan tuloksen 492. Finaalissa Paavola oli viides kauden parhaallaan 515. Kisan voitti Laihian Lujan Juho Alasaari hypättyään 551. Hopeaa Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpäälle tuloksella 535. Pronssimitalin vei Turun Urheiluliiton Tommi Holttinen 515:llään.

Ankkureiden Antti Ihamäki lähti kymppitonnin finaaliin allaan kotimaisten juoksijoiden kauden toiseksi paras aika 29.28,03. Kisassa lähdettiin heti pitämään yllä kovaa vauhtia. Vielä viiden kilometrin kohdalla alajärveläinen piti johtopaikkaa, jonka ottamiseen muilla kärkiryhmän juoksijoilla ei tuntunut olevan haluja. Ihamäki pudottautui viiden miehen kärkikastin hännille ja keskeytti hetkeä myöhemmin. Kisan jälkeen hän kertoi tiedotusvälineille joutuneensa kisan alla pakettiauton töytäisemäksi suojatiellä. Auto oli iskeytynyt juoksijan olkapäähän. Kymppitonnin mestaruuteen juoksi Joensuun Katajan Mika Kotiranta, hopealle Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Keronen ja pronssisijalle Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva.

Miesten moukarinheiton karsinnassa Ankkureiden Juhana Karjanlahti oli yhdestoista eli ensimmäinen loppukilpailusta karsiutunut. Karjanlahden tulos oli 61,03. Miesten 400 metrillä seurakaveri Teemu Tuomela oli oman alkueränsä viides ajalla 50,22.

MAINOS
Edellinen artikkeliAloita koulumatkan harjoittelu ajoissa
Seuraava artikkeliKyllä taas jännittää