17 C
Alajärvi
lauantai 23.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Film making workshop Nelimarkka-museolla lauantaina

Pitäisikö kyläseuralle tehdä esittelyfilmi? Haluaisitko kertoa harrastuksestasi sosiaalisessa mediassa? Voisitko hyödyntää työssäsi visuaalista tarinankerrontaa? Miten tehdä lyhytelokuva, jolla ei ole budjettia?

Nelimarkka-taiteilijaresidenssissä vieraileva australialainen Kerri Ann Foweraker toimii ohjaajana työpajassa jossa tutustutaan visuaalisten ja elokuvallisten ideoiden luomiseen ja kehittämiseen. Työpajassa käydään läpi vaiheet joilla saavutetaan näyttävä, taiteellinen lopputulos. Ohjaaja opastaa myös visuaalisen tarinankerronnan tehokeinojen käytössä.

Osallistujat työskentelevät ensin yhdessä hyödyntäen lähialueen ideoita ja kuvia kehittääkseen ”harjoitusteoksen”, joka tehdään paikan päällä. Projektille koostetaan yhden sivun käsikirjoitus ”traileri” joka toimii lyhyenä johdatuksena perusasioihin siihen miten käsikirjoitus tehdään ja miten myöhemmin hahmotella pidempää ideaa.

MAINOS

Päivän päätteeksi luodaan oman pieni ideakollaasi, ”moodboard” jonka avulla kukin esittelee tulevan projektinsa pääkohdat. Ideakollaasi toimii taideteoksena itsessään sekä inspiraationa tulevaan luovaan teokseen missä tahansa mediassa.

Film makin workshop –työpaja on Nelimarkka-museolla lauantaina 19.8. kello 12-15. Ohjaus on englanninkielistä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät