MAINOS

Ikioma kokoaa ikäihmiset Lehtimäellä juttelun ja yhdessäolon ympärille

Diakonissa Merja Rantakangas luovutti Ikioman puheenjohtaja Hannu Kuoppa-aholle hartauskirjan, josta hän voi pitää alkuhartaudet, mikäli seurakunnan edustajaa ei ole paikalla.

Lehtimäen Kohtaamispaikka Ikioma on koonnut ikäihmiset yhteen jo pitkään. Ensimmäinen Ikioma oli elokuussa 2007 ja aluksi porukka ei lähtenyt liikkeelle kovinkaan innokkaasti, mutta pikkuhiljaa väki alkoi lisääntyä ja välillä paikalla on ollut jopa 60 ihmistä – myös naapuripitäjistä!

Ikioma sai alkunsa edesmenneen Esko Halosen ideasta. Aluksi tulijoita odoteltiin kahvikuppien kanssa yhteiseen juttutuokioon, mutta lentoon homma lähti siinä vaiheessa, kun kahvittelun ja yhdessäolon päätteeksi alettiin pelata bingoa!

MAINOS

Bingonpeluu tuli kuvioihin ihan sattumalta, kun bingoa pyörittävä Tapani Puskala löysilasten tavaroista pienen bingokoneen ja päätti huvikseen ottaa sen mukaan Ikiomaan. Bingo sai niin suuren suosion, että pian Lehtimäen Osuuspankki sponsoroi Ikiomalle ihan oikean bingokoneen.

Tapani Puskalan vetämä bingo on niin suosittua, että paikalle tullaan naapurikunnistakin ja jokainen haluaa oman bingolappunsa! Mistään ”oikeasta” bingosta ei ole kyse, vaan pikkurahalla pääsee mukaan ja saaduilla rahoilla ostetaan seuraavaksi kerraksi taas ruokapalkintoja, joilla on käyttöä jokaiselle.

Bingoa ei pelata Ikiomassa siihen tyyliin kuin oikeissa bingoissa, vaan osallistumismaksu on pieni ja kaikki saatu raha laitetaan seuraavan bingon palkintojen hankintaan. Palkinnoksi hankitaan pieniä ruokatarvikkeita, joille on käyttöä jokaisella.

Kyse onkin enemmän hauskasta yhdessäolosta sellaisen pelin parissa, jota pystyy pelaamaan jokainen ikään ja kuntoon katsomatta! Bingoa vetävä Tapani Puskala on niin sanavalmis mies, että pelin lomassa katoavat varmasti arkiset murheet naurun tieltä!

Pelkkää bingoa ja hauskanpitoa Ikioma ei kuitenkaan ole, sillä kahvin äärellä voidaan jutella kaikista mahdollisista asioista.

Ikioma kokoontuu nykyisin seurakuntakodilla ja sen myötä on tapaamisten alkuun saatu usein diakonissa Merja Rantakankaan pitämä hartaushetki. Myös kappalainen Vesa Rasta tulee olemaan mukana noin kerran kuukaudessa ja jos seurakunnan edustajaa ei ole paikalla, on diakonissa luovuttanut hartauskirjan Ikioman puheenjohtaja Hannu Kuoppa-aholle, joka tällöin pitää hartaushetken.

Ikioma kokoontuu joka keskiviikko kello 10-14 ja paikalle voi tulla oman aikataulunsa mukaan. Ikioma on avoinna ihan jokaiselle!

Tuula JokiahoMAINOS
Exit mobile version