MAINOS

Meitä yhdistää Menkijärvi

Meitä yhdistää Menkijärvi, oli tämän eri puolilta Suomea Menkijärven kesäiltaan kokoontuneen ryhmän tunnus!

Mielessäni oli muhinut jo kauan lapsuus- ja nuoruusaikaani liittyvien menkijärveläisten kohtaaminen. Itse kävin ala-astetta Menkijärvellä 80-luvulla, kuten suurin osa meistä osallistujista. Osa vasta syntyi noina vuosina.

Ja alusta saakka oli selvää, että kokoontuminen tapahtuisi Menkijärven Kankaanrannalla, meille kaikille niin tärkeässä paikassa. Täällä kokoonnuttiin lapsena ja nuorena, milloin missäkin merkeissä ja kaikesta siitä on jäänyt niin nostalgian sävyttämät lämpimät muistot. Vaikka se oma polkupyörä saattoikin lähteissä löytyä pukuhuoneen katolta.

MAINOS

Vihdoin viimein, 21.7.2023, se toteutui. Järjestelyt kankaanrantailtamiin olivat kevyet. Rantasauna vuokrattiin Menkijärven kyläyhdistykseltä ja Pitkäkankaan Petri apuvoimineen kyhäsi rantaan teltan kurjan sään varalta. Tämä osoittautui tarpeettomaksi, sää oli mitä parhain.

Nuotiota poltettiin ja tarjoilut hoitui nyyttärimeiningillä. Toki yhteiset maljat nostettiin hyvin epävirallisen ja sopivan lyhyen juhlapuheen jälkeen. Illan aikana saimme nauttia Alhon sisarusten musisoinnista ja yhteisestä jutustelusta, muisteluista ja kohtaamisista kymmenienkin vuosien takaa.

Tällaiselle yhteisölliselle kokoontumiselle oli selkeästi tarvetta. Kutsut välittyvät Facebook-ryhmän kautta ja väkeä saapuikin Vaasaa, Lappeenrantaa, Tamperetta, Hämeenlinnaa ja pääkaupunkiseutua myöden. Osa asui ja asuu edelleen Menkijärvellä, osalla kytkös kylään on edelleen esimerkiksi mummulan kautta.

En osaa verrata sitä, onko muilla kylillä ja muilla ”entisajan nuorilla” samantapaista nostalgista sidettä lapsuuden maisemiin. Itsekin ajattelin nuorena että ”kunpa täältä pääsisi kauas, isoon maailmaan”. Mutta jälkeenpäin huomaa, kuinka hyvä täällä olikin. Menkijärvi on jättänyt meihin kaikkiin lähtemättömän jäljen.

Illasta ja kokoontumisesta jäi kaikille niin hyvät muistot, että suunnitteilla on tehdä tästä perinne. Vielä kuitenkaan ei ole lyöty lukkoon seuraavaa Kankaanranta-iltamien ajankohtaa.

Heli Åttman

MAINOS
Exit mobile version