10.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Syysloma täynnä tekemistä Alajärvellä

Syyslomaetkot, Nerf-pelit, herkku-karkkikurssi, retki Särkänniemen Karmivaan karnevaaliin. Alajärveläisten koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden sanavarastoon ei kuulu t-sana eli ”tylsää” ainakaan sen takia, ettei kaupungissa olisi järjestettyä toimintaa syyslomaviikolla.

Vanhemmatkin pääsevät osallistumaan aktiviteetteihin. Heidät voi ottaa mukaan viettämään laavupäivää Karhulaavulle tai lähteä koko perheen voimin Pimeän patikkaan Valkealammelle. Alajärven kaupungin nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut, Alajärven 4H-yhdistys, Alajärven seurakunta ja Alajärven helluntaiseurakunta järjestävät lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä viikolla 42.

Mukana on jo edellisvuosilta tuttuja ja toivottuja tapahtumia, mutta myös aivan uudenlaistakin koettavaa. Syyslomaviikon tapahtumien suunnittelu on aloitettu jo kesällä ja asioita viety pikkuhiljaa eteenpäin elokuusta lähtien.

MAINOS

Etkoista liikkeelle

Syysloman tunnelmiin virittäydytään syyslomaetkoilla perjantaina 13.10. kello 17–22. Herkkuja, kisailuja ja kavereiden kanssa hengailua on luvassa Pysäkillä ja Nuopparilla.

Kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut järjestää yhteistyössä Kasvo- ja jalkahoitola Sinikellon kanssa Pysäkillä maanantaina 16.10. kello 16–19 nuorten hyvinvointi-illan, jossa on rentoa ja vapaaehtoista ohjelmaa esimerkiksi unesta, ravinnosta ja liikunnasta.

Kasvohoitoja tehdään, samoin kulmiin saa värjäyksen. Tapahtuma on ilmainen, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ohjaaja ja ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula toteaa, että nuorten hyvinvointi puhuttaa aina.

– Hyvinvointi-illassa jutellaan oikeista asioista, jotka ovat läsnä nuorten elämässä. Luvassa on hemmottelua ja tärkeiden asioiden ääreen pysähtymistä.

Alajärven 4H järjestää yhteensä neljä harrastekurssia lomaviikon maanantaina ja tiistaina. Toiminnanohjaaja Liu Eteläaho sanoo, että 4H-yhdistys on ollut pitkään järjestämässä tapahtumia syys-, talvi- ja kesälomien aikaan. Alajärven seurakunnan Vimpelin alueen nuorisotyönohjaaja Timo Turpela toteaa puolestaan, että Suvirannassa järjestettävää leiriä on toivottu vuodesta toiseen.

– 7–10-vuotiaat leireilevät yhden yön ja 11–14-vuotiaat kaksi yötä. Nyt leirillä ovat mukana Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin syyslomalaiset.

Keskiviikkona 18.10. kello 13–16 saavat perheen pienimmät liikettä niveliin, kun sisäleikkipuistotyyppistä toimintaa tarjoava Hopsis-leikkimaa tarjoaa kokonaan uudenlaista koettavaa. Tapahtuma järjestetään monitoimihallilla.

Haravat heilumaan

Mitä olisi Alajärven syysloma ilman haravointikampanjaa? Ennakkoilmoittautumisen vaativan kampanjan päivät ovat 16.–19. lokakuuta kello 9–15. Kampanja järjestetään kolmatta kertaa. Ideana on, että nuoret – seitsemäsluokkalaisista 18-vuotiasiin – voivat ilmoittaa itsensä 6.10. mennessä haravoijiksi ja esimerkiksi ikäihmiset oman pihansa haravoitavaksi.

Haravointiaikaa on kaksi tuntia pihaa kohti ja aikataulu sovitaan henkilökohtaisesti. Kampanjaan osallistuminen ei kaadu haravan puutteeseen tai kyytipuoleen: auttava käsi löytyy nuorisopalveluilta!

– Nuorille paras palkkio on ollut se haravointi eli kun ovat saaneet tehdä hyvää. Viime vuonna pihoja oli enemmän kuin nuoria ja nuoret kävivät haravoimassa enemmän kuin oli tarvis, valottaa Jaana Virsula.

Tänä syksynä haravointikampanjaan osallistuville nuorille tulee palkkio nuorisopalveluilta. Haravoijat saavat lipun ja bussikyydin Kivitippuun Cledosin keikalle, joka pidetään 17. marraskuuta.

Alajärven helluntaiseurakunnan nuorisopastori Joni Martikainen kertoo, että Junnuyö-nimisellä tapahtumalla on pitkät perinteet. Tapahtuma järjestetään 4.–7.-luokkalaisille ja ohjaajiksi on tulossa heitä vanhempia nuoria.

– Junnuyön kävijät ovat olleet innostuneita pimeäpiilosta. Olemme katsoneet leffaa ja on myös ollut kilpailuja, joista on voinut voittaa jotakin spesiaalia.

Syysloman eri aktiviteeteista, niiden mahdollisista ennakkoilmoittautumisista ja maksullisuudesta saa tietoa Alajärven kaupungin ja muiden syyslomatapahtumia järjestävien tahojen kotisivuilta.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät