Vedon kausi päättyi hopeaan

Vimpelin Veto ry hakee Itä-Länsi tapahtuman järjestelyoikeuksia vuodelle 2025. Arkistokuva.
Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten Superpesiksen puolustava mestari Vimpelin Veto saavutti kaudella 2023 hopeaa. Sotkamon Jymy voitti finaalisarjan neljännen kohtaamisen 1–0 (1–1, 3–2). Jymy oli tiukat ottelut sisältäneessä finaalisarjassa parempi otteluvoitoin 3–1.

Hopea on Vedon 11:s miesten pääsarjatasolla. Finaalivastustaja Jymy juhlii puolestaan seurahistoriansa 20. miesten mestaruutta.

MAINOS
Pojaksi kutsuttu, kuvanveistäjä Eemil Halosen suunnittelema pesäpallon suomenmestareiden kiertopalkinto, siirtyi mestaruuden merkiksi Vimpelistä Sotkamoon.

Veto pääsi finaalisarjassa voittokantaan lauantaina kotisaarellaan, kun se voitti ottelun lukemin 2–0 (4–3, 3–0). Tuo ottelu oli finaalisarjan ainoa, jossa avausjakso ei päättynyt tasalukemiin ja toinen jakso juoksun erolla toiselle joukkueelle.

Saarikentällä ottelua seurasi 3208 hengen yleisö. Vedon sankareita olivat 7/8 kärkilyöntiä lyönyt kolmoskoppari Lauri Vihriälä, neljästi kotiuttanut Jukka-Pekka Vainionpää ja kolme juoksua tuonut Mikko Kanala.

Kentän kunkku oli kuitenkin kaksi juoksua lyönyt ja ilmiömäisesti toisen jakson ensimmäisessä vuorossa pallon Savonjoesta hakenut Elmeri Anttila.

Tiukkaa taistoa

Sunnuntaina kupletin juoni oli selkeä ja tyly. Voitolla Veto siirtää ottelusarjan ratkaisun seuraavaan viikonloppuun ja Saarikentälle, Jymyn voittaessa kultajuhla alkaa pelin jälkeen.

Avausjakso pelattiin taas tasalukemin. Vedon ainokaisen kiskaisi jo avausvuorossa Jukka-Pekka Vainionpää keskikentän kumuralla, Aleksi Lassilan kiitäessä kotipesään. Jymy kiri tasoihin harhaheiton turvin.

Ottelun kulminaatioksi muodostui toisen jakson kolmas vuoro, johon lähdettiin 1–1-tilanteesta. Jymy kotiutti kahdesti, Veto kerran. Vieraat saivat pidettyä Jymyn neljännen aloittavalla nollilla. Tasoittavallaan Veto kehitteli kaksi ajolähtöä, mutta jäi juoksuitta: otteluvoitto ja mestaruus Jymylle. Vedolta palkittiin Mikko Kanala ja Jere Saukko.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen pohti pelin jälkeen Ruutu-palvelun haastattelussa, että pettymys on suuri ja Jymy pystyi kääntämään marginaalit itselleen.

– Kolmessa viimeisessä pelissä oltiin ehkä pelin päällä, mutta Sotkamo löysi aina keinot niissä hetkissä tulla pelin päälle, jakson päälle ja ansaitsi ehdottomasti mestaruuden. Ylpeä olen omasta joukkueesta. Hienoja juttuja on saatu tämän vuoden aikana. Tultiin eilen finaalisarjaan mukaan ja saatiin hyvä taistelu aikaan. Nyt se ei riittänyt.

Samassa Olli Erosen haastattelussa Tomi Niskanen vihjasi, että hänen matkansa Vedon kanssa saattaa päättyä tähän kauteen. Tosin hän tuntui jättävän pienen takaportin Vedossa jatkamisen suhteen.

– Olen älyttömän kiitollinen ja ylpeä siitä, että olen päässyt Vimpelin yhteisöön mukaan. Huippupelaajat, huippuorganisaatio, aivan mahtavat fanit – kentälle tulee kannustusta jopa pelinjohtajille. Kylmät väreet ja ääretön kiitollisuus siitä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliPoliisi valvoo turvavöiden ja matkapuhelimen käyttöä
Seuraava artikkeliSyysloma täynnä tekemistä Alajärvellä